Alianță contra-naturii în București. Pentru cine joacă Dragnea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
  

Lovitura strategică aplicată de Liviu Dragnea UNPR a adus PSD o victorie la scor în meciul cu foștii parteneri de guvernare. Dacă nu e o manevră similară, negocierea candidaturilor pentru Capitală pare făcută în favoarea PNL. Schema de joc la alegerile locale 2016 este simplă. Cu excepția sectorului 2, unde primarul în funcție este Onțanu, UNPR și ALDE nu au jucători de valoare în lot, pentru alegeri într-un singur tur.  

Logic ar fi ca PSD să colaboreze cu UNPR, pentru a nu disipa voturi pe Stânga. Nu s-ar pierde prea mult, dar într-un meci strâns, orice procent poate conta. Nu este exclus ca PSD să câștige câteva voturi, după o despărțire tranșantă de UNPR, care este într-o pierdere de imagine, în ultima vreme (cu excepția sectorului 2).

De cealaltă parte, ALDE ar trebui să rupă voturi de pe Dreapta, pentru ca PSD să aibă culoar liber către primăriile de sector și la Capitală. De aceea, o colaborare electorală cu ALDE nu aduce beneficii decât lui Tăriceanu.

Este greu de crezut că publicul liberal din București ar fi dispus să voteze cu PSD, via ALDE. Mai degrabă, asocierea ar buimăci electoratul și ar face culoar PNL, tranșant de Dreapta. ALDE cere două sectoare, PSD mai renunță la un sector în fieful lui Onțanu...O victorie cât o înfrângere. Pe această schemă, PSD  își va disputa eventuala ”victorie” cu doi parteneri mai mici, cărora le oferă un start lansat spre Parlament și de care ar putea să depindă  în mandatul viitor.

Fără parteneri, PSD ar juca la victorie în 5 sectoare din 6, și la Primăria Generală. Miercuri, la CExN vom vedea ce echipă scoate pe teren Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel