Data publicării:

Alexandru Rafila: Secretul pentru un test coronavirus corect / VIDEO

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Alexandru Rafila: Cum știm dacă ne-am imunizat și câți anticorpi avem
Alexandru Rafila: Cum știm dacă ne-am imunizat și câți anticorpi avem
Prof. Alexandru Rafila a spus care este secretul unui test Covid-19 corect, în conferința DC MEDIA GROUP „Testarea COVID în România, la un an de la debutul pandemiei!”.

Întrebat de ce testarea nu se face la nivelul capacității reale a țării, în condițiile în care vaccinul este administrat cu o eficiență foarte ridicată, prof. Alexandru Rafila a transmis: „Diferența este foarte simplă, noi nu avem nevoie neapărat de centre noi de testare, ci de centre de prelevare, deci unde se poate duce omul încât să i se recolteze cu ușurință o probă”.

Secretul pentru un test corect

 

„Secretul pentru un test corect este recoltarea corectă, deci e clar că această recoltare trebuie realizată de personal instruit, de preferință de personal medical. Atunci, o propunere pe care am adus-o în discuție de foarte multe ori, se pare fără efect, a fost dezvoltarea de centre de recoltare de probe.

Când OMS spunea «Testați, testați, testați!», dumneavoastră vedeați pe la televizor, în foarte multe țări, zone în care se puteau recolta probe cu ușurință din mașină, trecând pe stradă în fața unui astfel de centru, ți se recolta proba și testul venea ulterior. Cred că asta lipsește în continuare în România. Pentru testele rapide am rămas cantonați la UPU și acum se discute la școli dacă și mai ales unde se vor recolta și prelucra aceste teste”, a continuat prof. Rafila, adăugând că este un handicap pentru țara noastră că testele rapide nu sunt prezente de exemplu și la medicii de familie.

VIDEO

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel