Alexandru Rafila, după demisia lui Andrei Baciu de la CNAS: ”Am aflat de pe Facebook. Trebuie să fie asumată”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: captura video Facebook @ MInisterul Sanatatii
FOTO: captura video Facebook @ MInisterul Sanatatii
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat o ședință a Consiliului de Administrație după ce Andrei Baciu, șeful CNAS, și-a dat demisia.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a oferit prima reacție după ce șeful Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) și-a anunțat demisia. Acesta din urmă a fost audiat de procurorii DNA în dosarul vaccinărilor, în care sunt urmăriți penali un fost premier și doi foști miniștri ai Sănătății din perioada pandemiei.

”Am aflat de pe Facebook. Eu mă aștept să existe o demisie asumată și comunicată în mod oficial. Casa Națională de Asigurări de Sănătate este condusă de un președinte, propunerea pentru președinte este făcută de ministrul Sănătății, iar numirea este făcută de către primul ministru.

Nu știu dacă la cabinetul primului ministru a ajuns această demisie. Eu nu am avut niciun fel de discuţie, nu am aflat decât de pe Facebook, întâmplător mi-au trimis colegii, că nu am timp așa de mult să accesez această cale de comunicare.

Cred că demisiile, mai ales când discutăm de responsabilități extrem de importante în statul român, cred că trebuie să existe discuție prealabilă, cred că trebuie să fie asumată și trebuie să știm ce avem de făcut", a spus ministrul Alexandru Rafila în cadrul unei conferințe de presă susținută la Spitalul Județean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin.

De asemenea, ministrul Sănătății a mai spus că marți, 12 decembrie, va avea loc o ședință a Consiliului de Administrație a CNAS.

”Până mâine putem să vedem sau să știm dacă va exista un interimat și, ulterior, o decizie politică de numire a unui nou președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate”, a explicat ministrul Rafila.

Andrei Baciu, audiat de DNA în dosarul vaccinărilor

Andrei Baciu, numit la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate în luna august a acestui an, și-a anunțat luni dimineață demisia din funcție, în contextul dosarului vaccinurilor, pentru care a fost audiat în această dimineață.

FOTO: captura Facebook @ Andrei Baciu

”Astăzi mă adresez vouă cu sufletul deschis și cu credința nestrămutată în valorile onoarei și integrității.

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, am luat decizia de a-mi înainta demisia de onoare din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Aleg să îmi înaintez demisia de onoare datorită angajamentului meu față de principiile etice și morale în care cred și pe care le-am susținut întotdeauna, și nu dintr-o obligație legală.

De-a lungul a nouă ani de când m-am întors în România și în special în ultimii patru ani, în rolurile pe care le-am avut în timpul crizelor globale pe care România le-a traversat, am acționat cu un respect neclintit pentru legislație, instituții și cetățeni.

Medic fiind, am pus mereu pe primul loc binele pacienților. Am încredere deplină în actul de justiție, convins fiind că adevărul și dreptatea vor prevala.

Vă mulțumesc și vă sunt recunoscător tuturor pentru încrederea și susținerea pe care mi le arătați”, a scris Andrei Baciu pe Facebook.

Citește și: DNA anunță urmărirea penală a lui Andrei Baciu, în dosarul achiziției de vaccinuri anti-COVID. Acuzațiile aduse - Oficial

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel