Data publicării:

Alexandru Rafila conduce un training de simulare pentru avansarea chirurgiei cardiovasculare pediatrică în România

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, va participa la un training de simulare pentru chirurgia cardiovasculară pediatrică, organizat în parteneriat cu Universitatea San Raffaele (Vita Salute) din Italia și Universitatea Carol Davila din București.

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, va participa mâine, 13 martie 2024, începând cu ora 10:00, la un training de simulare pentru chirurgia cardiovasculară pediatrică. Acest eveniment este realizat în parteneriat de Universitatea San Raffaele (Vita Salute) din Italia, Universitatea Carol Davila din București și grupul San Donato. Locația acestui important eveniment este sediul GSD România, situat la Magheru One, Bulevardul Magheru, nr. 1, etaj 6.

Dezvoltarea serviciilor de chirurgie cardiovasculară pediatrică în sectorul public reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătății. Parteneriatul consolidat între Spitalul Marie-Curie și centrele din Timișoara și Cluj-Napoca, dezvoltat în ultimii 10 ani de către Ministerul Sănătății și GSD, a avut un impact semnificativ asupra vieții a peste 2500 de copii români! Această colaborare a permis efectuarea a aproximativ 1500 de intervenții chirurgicale la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie”, precum și în centrele din Iași, Cluj-Napoca și Timișoara.

De asemenea, 140 de specialiști medicali români (medici, asistenți medicali, tehnicieni) au beneficiat de pregătire profesională, iar 90 de cadre medicale au fost instruite la Spitalul Marie Curie în timpul misiunilor operatorii. Aceste eforturi au contribuit la creșterea sustenabilității programului și la oferirea accesului la intervenții chirurgicale pentru toți copiii care se nasc cu probleme cardiace.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel