Alexandru Petrescu face praf prima OUG dată de Orban: Cea mai mare greșeală, grave repercusiuni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Premierul Ludovic Orban i-a criticat pe cei care lucrează în Palatul Victoria pentru că nu ar fi fost prezenţi la sediul Guvernului după ora 21,00, marţi seara, şi a cerut ca cei care sunt leneşi să fie daţi afară. Fostul ministru Alexandru Petrescu i-a dat o replică acidă lui Ludovic Orban. 

"Domnule Orban, ieșiți din mentalul eradicarii și încercați exercițiul consultării și al conlucrării cu oamenii din administrația publică!

Solicitări precum găsirea oamenilor la serviciu după ora 21.00 sunt ridicole și denotă lipsa de respect și crase lacune în cunoașterea administrației! Oamenii din instituții sunt obișnuiți să lucreze planificat, pe linii de decizie bine coordonate! Muncă lor trebuie evaluată după eficientă, nu după orele în plus state după program. 

Acest "heirup-ism" de care dați dovadă și care nu o să vă țină mai mult de 24 de ore, va face loc diletantismului și lipsei de experiență a celor care astăzi umblă în cete prin ministere să ceară statele de funcții pentru locuri disponibile unde să se angajeze și mărcile de mașini din parcurile auto ale ministerelor și companiilor de stat aflate în portofoliu.

Cea mai mare greșeală din prima OUG dată de Orban

Domnule Prim-ministru, ați propus structuri guvernamentale suple! Ordonanța de astăzi cu nouă arhitectură guvernamentală ultrabirocratizeaza, suprapune atribuții sau mai scoate câte un cuvânt din titlu pentru a justifica schimbarea la față: Agenția pentru Agenda Digitală a României a devenit Autoritatea pentru Digitalizarea României ( din AADR a devenit ADR).

Cea mai mare greașeala instituită prin această ordonanță de urgență este desființarea unui minister de linie pentru domeniul digital și comasarea structurilor acestuia, într-un mod total neinspirat din punct de vedere al funcționalității, cu o instituție care gestionează deja o problematica densă (comasarea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale cu Ministerul Transporturilor), acțiune care va avea grave și imediate repercusiuni asupra proiectelor și politicilor de dezvoltare a sectorului TIC și asupra absorbției fondurilor europene în domeniu.

Și eu că și alții poate, am gândit că e vreo rațiune și vreo logică în spatele acestor comasari, dar parcurgând astăzi documentul oficial adoptat de Guvernul Orban, am și răspunsul: " Nu este nicio logică!"", a scris Alexandru Petrescu, fostul ministru al Comunicaţiilor, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel