Alexandru Muraru (PNL): Instituţiile să răspundă dacă AUR este o ameninţare şi dacă e nevoie de scoaterea în afara legii
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 03 ian 2022, 10:47
WhatsApp
Facebook AUR
Facebook AUR
Deputatul PNL Alexandru Muraru anunţă că a făcut mai multe plângeri penale împotriva AUR şi cere scoaterea în afara legii a partidului condus de George Simion şi Claudiu Târziu. 

Într-un interviu acordat celor de la RFI, deputatul Alexandru Muraru cere "pedepsirea exemplară a derapajelor". 

”2021 a fost un an care a întors pe dos, într-un fel, societatea românescă, pentru că deși România se confruntă periodic cu un demon al trecutului, în 2021 am fost martorii manifestărilor acestui vis pe care l-aș denumi grotesc, este vorba despre acest miraj al neo-legionarismului, adică este un amestec de conservatorism, de tradiționalism, de naționalism, de ultraortodoxism, concomitent cu o respingere a valorilor occidentale și cu o înlocuire a acestora cu tot felul de minciuni agresive și violența directă exista deja, mai este doar un pas până la scăparea lucrurilor de sub control (...). Soluția este fermitatea legii și pedepsirea exemplară a derapajelor”, a declarat liberalul.

AUR, în afara legii

Acesta ar vrea ca AUR să fie scos în afara legii, dacă instituţiile statului decid că partidul condus de George Simion este un pericol pentru ordinea constituţională

”Instituțiile statului trebuie să răspundă dacă această formațiune AUR este o amenințare la adresa ordinii constituționale a României și pe cale de consecință e nevoie de activarea din lege a mecanismului pentru scoaterea în afara sa. S-au adunat numeroase elemente care fac posibilă și impun declanșarea acestui mecanism, pentru că statul trebuie să aibă o strategie pentru a se confrunta cu acest demon al trecutului (...). Există două proceduri pe care legea le...(n.r. poate aplica) după modelul german, Parchetul General poate declanșa această procedură și CCR este chemată, prin legea de la începutul anilor 2000 pe baza căreia se înființează și funcționează partidele politice, să confirme o asemenea rezoluție”, a mai spus Alexandru Muraru.

Plângeri penale pe numele liderilor AUR

”Eu însumi am făcut mai multe plângeri penale și sesizări penale în ultimul an, cu privire la diverse fapte declanșate din interiorul AUR. Am fost chemat la audieri și pot să vă spun în premieră astăzi că după atacul asupra Parlamentului, de acum câteva săptămâni, sunt în legătură cu organele competente și am extins în aceste zile plângerile penale la adresa copreședinților AUR Claudiu Târziu și George Simion, pentru diverse fapte penale pe care le-am încadrat în plângerile mele, asta pentru că în discuțiile pe care le am cu investigatorii, un partid politic nu poate fi pus sub urmărire penală, dar membrii care au coordonat acest atac pot fi anchetați”, a concluzionat deputatul.

Am încercat să îi contactăm pe cei doi lideri AUR, George Simion şi Claudiu Târziu, pentru o reacţie, dar aceştia nu au răspuns până la redactarea acestui material. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?