Alexandru Mitriţă, în New York: ”Vreau să fiu precum Kevin din Home Alone”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Alexandru Mitriţă, în New York: ”Vreau să fiu precum Kevin din Home Alone”
Alexandru Mitriţă, în New York: ”Vreau să fiu precum Kevin din Home Alone”
După transferul la FC New York City, Alexandru Mitriţă speră să nu se piardă în New York.

Fotbalistul român Alexandru Mitriţă, transferat în această iarnă de la Universitatea Craiova la New York City FC, a declarat pentru celebra revistă americană Sports Illustrated că speră să nu se piardă în New York, în antiteză cu titlul episodului al doilea al celebrului film Singur acasă (Home Alone) - Pierdut în New York (Lost in New York).

Mitriţă, al treilea cel mai scump transfer din liga profesionistă nord-americană (MLS), a relatat că a vizionat de mai multe ori filmul, pentru a se familiariza cu oraşul. ''Vreau să fac totul ca în film. În România, în timpul sărbătorilor, filmul rulează tot timpul şi îl urmăresc, vreau să fiu precum Kevin, dar Mitriţă la New York, a spus internaţionalul român pentru SI.

Spre deosebire de Kevin McCallister, eroul filmului, Mitriţă (24 ani) nu intenţionează să se piardă în metropola americană, ci speră să se acomodeze rapid şi să îşi găsească locul în echipă. Mitriţă vrea să o ajute pe NYCFC să se califice în playoff pentru al patrulea an consecutiv şi să depăşească, în sfârşit, semifinalele conferinţelor, poate chiar o calificare în MLS Cup.

Este un pas mare în cariera mea. Acest campionat este unul extraordinar, cu echipe bune. Am urmărit liga şi e o mare oportunitate să îmi demonstrez talentul aici, a spus Mitriţă.

Pentru NYCFC va fi primul sezon fără emblematicul atacant spaniol David Villa, dar antrenorul Domenec Torrent subliniază că Mitriţă nu este un înlocuitor al fostului campion mondial şi nu ar trebui să poarte povara acestei responsabilităţi. Am spus de multe ori că nu e uşor de înlocuit un jucător ca David Villa. Are toate calităţile, are un nume în fotbal, are performanţe, goluri. Nu e vorba de a-l înlocui pe David, a mai spus Torrent la începutul lunii, pentru site-ul MLS.

Mitriţă (căruia îi place cum îi spun americanii, Mitri) nu se simte copleşit de transferul de 8,5 milioane de dolari şi de aşteptările care sunt la adresa sa, sperând să facă un trio dinamic alături de Maxi Moralez şi Jesus Medina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel