Alertă pe Aeroportul din Iași: Avion cu 100 de pasageri, probleme / UPDATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Alertă pe Aeroportul din Iași! Autoritățile au activat planul roșu de intervenție.

Un avion cu peste 100 de pasageri, care venea de la Eindhoven, a avut, marți seară, probleme. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție.

Potrivit ISU Iași, autoritățile au fost anunțate că o aeronavă Wizz Air, care venea de la Eindhover, cu 100+6 pasageri, avea probleme la trenul de aterizare.

La 19.25, autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție.

Conform pompierilor din Iași, la ora 19.35, aeronava a aterizat fără probleme.

Ulterior, planul roșu a fost dezactivat.

„Am fost anunţaţi despre faptul că o aeronavă Wizz Air care efectua o cursă de la Eindhoven, cu 100 de pasageri şi şase membri ai echipajului la bord, avea probleme la trenul de aterizare. La ora 19.25 a fost activat planul roşu, iar la 19.35 aeronava a aterizat fără probleme. La ora 19.40 a fost dezactivat planul roşu", a transmis ISU Iaşi.


UPDATE:

La Aeroport au fost trimise 16 autospeciale SMURD și două de la Serviciul de Ambulanță.

Niciun pasager nu a avut nevoie de îngrijire medicală, notează Mediafax.

----

Amintim că, recent, un avion de mici dimensiuni a aterizat forțat pe un teren situat în apropierea aerodromului din Strejnic, județul Prahova. Atunci, la fața locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere, o descarcerare și o ambulanță SMURD. Se aflau doi tineri de 22 și 25 de ani, care au suferit câteva excoriații. Primele informații au indicat că avionul de mici dimensiuni executa curse de antrenament, potrivit Mediafax.

Avion Air France, aterizare forţată 

Un avion al Air France cu destinaţia Paris a fost nevoit să revină pe aeroport la puţin timp după decolarea sa de la Beijing în urma unui "incident tehnic", a anunţat compania aeriană, precizând că aparatul de zbor a aterizat "normal", relatează AFP, citat de Agerpres. 

Echipajul zborului AF393, efectuat de un Boeing-777, "a decis să revină la Beijing după 14 minute de zbor din cauza depistării unui incident tehnic", a precizat compania într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel