Iarna lovește în forță: NINSORI viscolite și răcire accentuată. Vezi zonele vizate
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
668x344_iarna_intoarce_avertizazre_meteo_cod_galben_ninsori_viscol_194671_82080500
668x344_iarna_intoarce_avertizazre_meteo_cod_galben_ninsori_viscol_194671_82080500
Administrația Națională de Meteorologie a emis o alertă de ninsori viscolite și răcire accentuată. 

În intervalul 24 ianuarie, de la ora 18:00 până în 26 ianuarie, la ora 12:00, vremea se va înrăutăți și vor fi precipitații în toată țara.

ANM a transmis că va ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă în Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Dobrogei, în sudul Moldovei, precum şi în zona Munţilor Banatului, a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp în 24 de ore. Vântul se va intensifica  în sudul şi sud-estul ţării, unde va avea viteze de peste 60-70 km/h, viscolind ninsoarea. 

Vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei în Banat, sudul Dobrogei, iar la începutul intervalului şi în sudul Olteniei. Vremea se va răci, mai ales în estul şi sud-estul ţării, unde va deveni geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor.

 Avertizări de COD GALBEN de vreme rea

Meteorologii au emis și avertizări de cod galben de vreme rea. Până la ora 14:00, în judetele Argeș, Dâmbovița, Ilfov, Ialomița și în municipiul București precum şi drumurile naţionale şi europene aferente, se semnalează polei. Până la ora 17:00, în Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Vaslui, Galați, se mențin depunerile de polei din zilele anterioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel