ALERTĂ meteo: NINSORI, polei și vânt puternic, de la ora 15:00
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Meteorologii au emis o alertă meteorologică de ninsori, polei și vânt puternic. Informarea ANM intră în vigoare, marți, la ora 15:00, și este valabilă până miercuri la ora 10:00. 

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Moldovei va ninge, iar vântul va sufla în general moderat, trecător rafalele putând atinge 40-45 km/h. În jumătatea sudică a regiunii vor fi şi precipitaţii mixte cu depunere de polei. Ninsori locale vor fi şi în zona montană înaltă, unde vântul va avea intensificări temporare, cu viteze ce vor depăşi 70 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. Stratul de zăpadă nou depus va fi în general sub 10 cm.

În vigoare mai sunt avertizări de cod galben de ceață, valabile până la ora 12:30, în Dobrogea, și până la ora 11:00, în judeţele Harghita, Alba şi Covasna, precum şi drumurile naţionale şi europene aferente, inclusiv municipiul Miercurea Ciuc. Atenționarea de cod galben de polei este în vigoare, până la ora 14:00, în județele Suceava, Botoșani, Iași, Vaslui, Neamț, Bacău, Galați şi Vrancea, inclusiv drumurile naționale și europene aferente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel