Alertă meteo, 25 - 26 noiembrie: ”Ninge și va fi viscol”, anunță ANM. Vântul puternic bate cu până la 85 km/h/ A fost extins CODUL PORTOCALIU, prognoză actualizată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Sunt în vigoare alerte meteo de viscol și ninsori însemnate cantitativ.

UPDATE:

Este Cod Galben în intervalul 25 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 18:00, de intensificări ale vântului, viscol, precipitații însemnate cantitativ, ”În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova precum și în sudul și estul Transilvaniei vor fi precipitații, sub formă de ninsoare la munte, iar în restul zonelor va ploua, apoi treptat, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor fi de 25...35 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 60...75 km/h, vor fi intervale cu viscol și vizibilitate scăzută”. 

A fost emis Cod Portocaliu în intervalul 25 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 18:00, de precipitații abundente pentru județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța. În județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța vor fi precipitații abundente, se vor acumula 50...60 l/mp și izolat 70 l/mp.

A mai fost emis un Cod Portocaliu pentru intervalul 26 noiembrie, ora 02:00 – 26 noiembrie, ora 16:00, de viscol, valabil în ”județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanța, Vrancea, Galați, Vaslui și Bacău, precum și Carpații Meridionali și de Curbură: ”În intervalul menționat în județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanța, Vrancea, Galați, Vaslui și Bacău va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale în general de 85...90 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m. În Carpații Meridionali și de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 90...110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m” anunță ANM. 

------ 

Știrea inițială

Este Cod Galben până duminică, 26 noiembrie, la ora 18:00 de precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol. 

”În intervalul menționat, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă însemnate de 25...30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40...50 l/mp.

Vor fi ploi, dar treptat începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi rafale în general de 60...75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută” anunță Administrația Națională de Meteorologie. 

De asemenea, în vigoare din noaptea de sâmbătă de duminică, de la ora 02:00, până duminică, la ora 16:00, va fi Cod Portocaliu de viscol: ”În intervalul menționat în județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75...85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel