ALERTĂ la Zoo Brăila. Doi mistreți și un porc vietnamez au murit
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Doi mistreți și un porc vietnamez au murit la Grădina Zoologică din Brăila.

Doi mistreți și un porc vietnamez au murit la Grădina Zoologică din Brăila, iar autoritățile sunt în alertă și au trimis probe pentru a afla dacă este vorba de pestă porcină.  

Probele au fost trimise la București, iar rezultatul analizelor va veni pe parcursul zilei de vineri, au anunțat reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA).

În cazul în care se va confirma prezenta virusului pestei porcine, vor fi eutanasiați toți porcii din parcul zoologic. Este vorba despre 9 mistreți, dintre care șase pui, și 10 porci vietnamezi. De asemenea, zona va fi dezinfectată, iar Grădina Zoologică din Brăila nu va mai dreptul să dețină porci cel puțin șase luni.

„În momentul de față vorbim doar de o suspiciune. Noi am trimis probele la laboratorul din București și așteptăm rezultatele analizelor. Dacă se va confirma pesta porcină, vom lua măsurile obișnuite. Vom eutanasia porcii rămași, vom interzice accesul timp de șapte zile și vom dezinfecta zona", a explicat, pentru Mediafax, directorul DSVSA Brăila, Gicu Drăgan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel