Alertă la Paris. Turnul Eiffel a fost evacuat. Bărbatul amenință că se sinucide - UPDATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Turnul Eiffel a fost evacuat luni după-amiază din cauza unei persoane care a încercat să escaladeze edificiul emblematic din Paris, relatează AFP. Criza ține deja de peste cinci ore.

UPDATE

Bărbatul a escaladat până la etajul trei al turnului și amenință că se sinucide, anunță presa franceză. 

Brigada de căutare şi intervenţie a poliţiei se află la faţa locului şi a luat legătura cu persoana care s-a căţărat pe Turn, ale cărei motive rămân încă necunoscute, potrivit sursei citate.

Potrivit linternaute.com, bărbatul care a început să escaladeze Turnul Eiffel între etajul al doilea şi al treilea are circa 40 de ani şi a plecat în tentativa sa temerară cu mâinile goale, fără niciun mijloc de asigurare.

În octombrie 2017, Turnul Eiffel a trebuit să fie "complet evacuat" din cauza "prezenţei unui tânăr pe un stâlp al Turnului care ameninţa că se va sinucide". În cele din urmă, poliţia a reuşit să-l determine pe tânăr să renunţe la actul sinucigaş.

Turnul Eiffel, care sărbătoreşte în acest an 130 de ani de la inaugurare, este cel mai vizitat monument din lume, cu şapte milioane de vizitatori pe an.

A fost identificată o persoană care încerca să escaladeze Turnul. Aceasta este procedura obişnuită. Trebuie să oprim persoana în cauză să continue şi, în acest caz, se evacuează Turnul", a explicat sursa citată, fără a preciza numărul turiştilor afectaţi de această măsură.

"Pompierii şi poliţia sunt la faţa locului", a adăugat sursa citată.

Vezi și: Mazăre, extrădat. A fost urcat în avion, la Paris. Se îndreaptă spre București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel