Alertă în nordul ţării: Gripa porcină a făcut peste o sută de victime în Ucraina
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Pesta Porcină Africană, confirmată în Tulcea
Pesta Porcină Africană, confirmată în Tulcea
Autorităţile din nordul României sunt în stare de alertă din cauza pericolului reprezentat de gripa porcină. Medicii recomandă în continuare vaccinarea, deoarece vaccinul antigripal are are capacitatea de a proteja de AH1N1, care a devenit un virus sezonier.

E stare de alertă în Suceava din cauza gripei porcine. Autorităţile iau măsuri speciale, după ce virusul AH1N1 a ucis peste 100 de oameni în Ucraina. În Vama Siret a fost instalat un punct sanitar cu materiale dezinfectante. Sunt două cazuri suspecte şi la noi în ţară. Pacienţii au fost izolaţi, iar autorităţile aşteaptă rezultatele analizelor de la Bucureşti.

Punctul de asistență medicală, al cărui înființare s-a decis în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Suceava, este funcțional începând de sâmbătă, persoanele care intră în țară prin PTF Siret, venind din Ucraina, fiind verificate dacă prezintă simptomele gripei porcine.

Punctul sanitar din PTF Siret dispune și de un echipaj de ambulanță, a menționat prefectul de Suceava.

Potrivit acestuia, sarcina personalului din punctul medical este să supravegheze și să identifice posibili purtători ai virusului.

În cazul în care se identifică persoane care prezintă astfel de simptome, vor fi făcute verificări medicale suplimentare, iar dacă se constată situații în care acestea necesită îngrijiri medicale vor fi duse cu ambulanța spre o secție de boli infecțioase.

Punctul medical a fost dotat cu mobilier, măști, mănuși și material dezinfectant. În judeţul Suceava s-au distribuit deja 11.000 de doze de vaccin şi au fost comandate alte doze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel