Urmărește emisiunea live
Ambasada SUA la Moscova, alertă de securitate: Există amenințarea unor atacuri! Listă de acțiuni pentru cetățeni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Ambasada Statelor Unite ale Americii de la Moscova a lansat o alertă de securitate pentru cetățeni săi din Rusia duminică, 20 februarie 2022.

Locație: Rusia.

Eveniment: Potrivit informațiilor din presă, există amenințarea unor atacuri asupra unor centre comerciale, stații de metrou, gări și alte zone publice din marile aglomerări urbane, printre care Moscova și St. Petersburg, dar și tensiuni crescute în regiunile de graniță dintre Rusia și Ucraina.

Acțiuni necesare:

Monitorizați presa națională și internațională pentru informații;

Evitați aglomerația;

Informați-vă prietenii și familia în legătură cu siguranța dvs.;

Fiți atenți la împrejurimi;

Fiți precauți în locații frecventate de turiști/occidentali;

Verificați-vă planurile de securitate personală;

Nu ieșiți fără acte de identitate reale, printre care pașaport american cu viză valabilă pentru Rusia;

Căutați planuri de evacuare și nu vă bazați pe asistența guvernului american”, se arată pe site-ul oficial al Ambasadei care poate fi consultat aici.

Letonia și Lituania cer sancțiuni împotriva Rusiie și o prezență sporită a NATO în zonă

Letonia şi Lituania fac apel la aliaţii occidentali să impună sancţiuni împotriva Rusiei şi să consolideze flancul estic al NATO, în contextul tensiunilor tot mai mari în privinţa Ucrainei, relatează DPA.

Decizia de a menţine trupe ruse în Belarus pentru exerciţii militare comune care fuseseră programate să se încheie duminică "este o schimbare semnificativă pentru securitatea ţărilor din NATO care au graniţă cu Belarus", a scris duminică pe Twitter ministrul lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis.

"Trebuie să urmeze întări ale NATO şi sancţiuni din partea UE", a adăugat el

La rândul său, ministrul leton de Externe, Edgars Rinkevics, a scris de asemenea pe Twitter că "este clar că întreaga comunitate transatlantică trebuie să înceapă să implementeze sancţiuni împotriva Rusiei, iar NATO ar trebui să desfăşoare mai multe forţe în regiune".

Belarus, aliat al Moscovei în criza cu Occidentul în jurul Ucrainei, a anunţat că trupele ruse prezente pe teritoriul său de la 10 februarie pentru exerciţii militare ce trebuiau să se încheie duminică vor rămâne pentru alte manevre similare.

La fel ca Moscova, Minskul dăduse asigurări anterior că cei 30.000 de soldaţi, conform unei evaluări a SUA, se vor întoarce în garnizoanele lor la sfârşitul exerciţiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel