Alertă de călătorie pentru românii care merg în Polonia, din cauza protestelor fermierilor (MAE)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite cetățenilor români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Polonia faptul că timpul de aşteptare în punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, Slovacia și Lituania pot creşte, în contextul protestelor agricultorilor, organizate până la data de 10 martie.

Cetăţenii români pot cere asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Varşovia: +48/226283156, +48/226222570, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Mai mult, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Polonă: +48/694486683.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet www.strazgraniczna.pl, varsovia.mae.ro şi www.mae.ro

Citește și articolul - Tusk vrea o închidere „temporară și dureroasă” a frontierei pentru mărfuri cu Ucraina

Premierul polonez, Donald Tusk, a lansat mai multe discuții aprinse miercuri, indicând o posibilă închidere "temporară" a frontierei cu Ucraina pentru mărfuri.

Declarația sa vine în contextul creșterii tensiunilor cu privire la intrarea grânelor ucrainene la prețuri reduse pe piața poloneză, transmite AFP, citat de The Guardian.

'Tocmai discutăm cu partea ucraineană despre posibilitatea unei închideri temporare a frontierei și oprirea în general a comerțului', a declarat Donald Tusk jurnaliștilor. 'Voi avea mâine o discuție și cu fermierii polonezi. Această soluție ar fi doar temporară... și dureroasă pentru ambele părți", a adăugat acesta.

Proteste de amploare ale fermierilor polonezi contra importurilor din Ucraina

Agricultorii din Polonia au protestat, blocând punctele de trecere a frontierei cu Ucraina și alte artere rutiere cu scopul de a manifesta contra a ceea ce ei consideră o concurență neloială din partea importurilor din Ucraina, care strică piața poloneză, însă afectează și afacerile locale.

'Suntem pregătiți să luăm chiar și decizii ferme în ceea ce privește frontiera cu Ucraina, întotdeauna în urma unor consultări cu Kievul, pentru a evita tensiuni inutile între Varșovia și Kiev', a zis Donald Tusk. 'Totuși, este necesar să găsim o soluție pe termen lung'. Vezi continuarea articolului aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel