Alertă cu BOMBĂ în Vama Giurgiu. Traficul este blocat - UPDATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Un apel 112 a anunţat că la punctul de taxare din Vama Giurgiu se află un colet suspect. 

UPDATE: Alarma privind valiza suspectă de la o staţie de taxare pe sensul de ieşire spre Bulgaria de la Vama Giurgiu s-a dovedit falsă, a precizat, vineri, Serviciul Român de Informaţii.

Apelul la 112 prin care era semnalată o valiză suspectă la acea staţie de taxare a fost dat vineri dimineaţă.

La faţa locului s-au deplasat echipele pirotehnice ale SRI, care au aplicat procedurile standard de investigare a coletului suspect, scrie Agerpres.

- ştirea iniţială - 

Conform România TV, la faţa locului au venit de urgenţă echipe de pirotehnişti, dar şi poliţişti, care au blocat traficul în zonă. 

Rămâne de văzut dacă este vorba despre un colet periculos sau doar despre un bagaj uitat de cineva. 

Zilele trecute, alarmă cu bombă în Sibiu 

Mai multe echipaje de intervenţie, cu poliţişti, specialişti SRI şi un câine special antrenat în detectarea explozibililor, s-au deplasat, luni după-amiază, pe strada 9 Mai din centrul municipiului Sibiu, unde a fost semnalat la 112 de către un cetăţean că ar fi amplasată o bombă. 

'În urma unui apel 112 prin care un cetăţean afirmă că pe strada 9 Mai din municipiul Sibiu ar fi amplasată o bombă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu a dislocat de urgenţă la faţa locului mai multe echipaje din sistemul de ordine şi siguranţă publică şi poliţie rutieră, în vederea asigurării perimetrului zonei, evaluării riscurilor şi luării tuturor măsurilor pentru protejarea populaţiei.'

'În paralel, a fost solicitată atât prezenţa unui câine specializat în detectarea explozibililor din cadrul Centrului Chinologic Sibiu, cât şi a specialiştilor SRI pentru efectuarea controlului pirotehnic', a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, Luciana Lazăr. Potrivit sursei citate, 'evenimentul este în derulare'. 

Ulterior, alerta s-a dovedit a fi falsă, dar poliţia încearcă să găsească apelantul. 

Ce riscă un bărbat și un copil din Timișoara care au anunțat mai multe alerte false cu bombe

Un bărbat și un copil din Timișoara riscă să primească o amendă de 4 mii de lei fiecare. Asta după ce două apeluri la numărul de urgență au anunțat alerte cu bombe în oraș, transmite Pro Tv.

Prima alarmă s-a dat la un liceu din oraș. Aproximativ 500 de copii si 70 de profesori au fost evacuați în curtea școlii și au așteptat afară ca specialiștii să verifice dacă alerta este una adevărată. Zeci de echipaje de pompieri, pirotehniști și o echipa anti-tero au scotocit aproape o oră, iar în cele din urmă au constatat că alerta cu bombă a fost una falsă. La scurt timp însă, o altă alertă a fost anunțată la 112. De data acesta, la cel mai mare centru comercial din oraș. Nimeni nu a mai fost evacuat deoarece oamenii legii au reușit să identifice imediat făptașul. Este vorba despre un bărbat de 31 de ani cu probleme psihice care a ieșit din spital în urmă cu trei zile. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel