ALERTĂ alimentară. Produse RESTRASE de la vânzare din hipermarketurile Carrefour - FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Noi produse au fost retrase de la raft, anunță ANSVSA.

ANSVSA anunță că mai multe loturi de înghețată vândute în hipermarketul Carrefour au fost retrase de la vânzare din cauza prezenței de oxid de etilena, un pesticid cancerigen. Substanța este utilizată în fabricarea produselor - guma de carruba. 

"Vă informăm că urmare a notificării primite din partea furnizorului Froneri Ice Cream România S.R.L., CARREFOUR ROMANIA SA a inițiat retragerea de la comercializare si rechemarea de la clienți a articolelor menționate mai jos. Motivul rechemării: prezentă oxid de etilenă în aditivul utilizat în fabricarea produselor - guma de carruba.

Produsele menționate  au fost livrate la nivel național, în toate magazinele din rețeaua Carrefour. Se recomandă persoanelor care dețin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Ne cerem scuze pentru inconveniențele create! Pentru informații suplimentare, puteți contacta Carrefour România S.A", au transmis reprezentanții Carrefour.

Lista de sortimente retrase de pe piață în urma verificărilor o găsiți în GALERIA FOTO

Alertă! Pipote și ficat de pui, produse retrase din rețeaua Penny, din cauza salmonella

Rețeaua de magazine Penny a anunțat pe 3 decembrie retragerea pipotelor de pui congelate de 500 de grame, precum și a ficatului de pui congelat, 1000g, ca urmare a evidențierii prezenței Salmonella enteritidis.

Compania poloneză Copanex a decis rechemarea produsului „Pipote de pui. Produs congelat. 500g, toate loturile, EAN: 7896589533311”, precum și a produsului „Ficat de pui. Produs congelat. 1000g. Origine: Polonia, Lot: 021121, Data de productie: 17.08.2021, Data de expirare: 17.02.2023, EAN: 5994229001731”.

Compania a inițiat retragerea produselor ca urmare a evidențierii prezenței Salmonella enteritidis la unele dintre loturile analizate.

Persoanele care au achizitionat acest produs sunt sfătuite să nu îl consume, ci să îl distrugă sau să îl aducă înapoi în oricare magazin Penny, notează Mediafax. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel