Alertă alimentară în România. Napolitane cu Salmonella, retrase de la vânzare - Foto în articol
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un sortiment de napolitane a fost retras de la vânzare.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că un sortiment de napolitane din magazinele Lidl a fost rechemat de producător. Se pare că motivul rechemării este detectarea Salmonellei Typhimurium.

"București, România, 05.10.2022 Producătorul Pak Rampart d.o.o. recheamă preventiv produsul "Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g", toate termenele de valabilitate și toate loturile. În urma unei analize efectuate, a fost detectată Salmonella Typhimurium. Salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (Salmoneloza).  Clienții care au cumpărat acest produs, indiferent de termenul de valabilitate, sunt rugați să ţină cont de retragere şi să nu îl consume. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare.  

Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Această rechemare vizează exclusiv produsul „Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g“.  Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Tastino, nu sunt afectate de această rechemare. Lidl România și producătorul Pak Rampart d.o.o. îşi cer scuze pentru neplăceri. Produsul "Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g" a fost distribuit în toată rețeaua de magazine Lidl", se arată în comunicatul ANSVSA.

Oțet din Lidl, retras definitiv de la comercializare. Ce conținea de fapt

La începutul controlului, oțetul a fost retras provizoriu de la vânzare. Acum, decizia este una definitivă. Este vorba despre oțetul de vin Seineana, lot 1/ 17.05.2022, comercializat în lanțul de magazine Lidl. Inițial, s-a aplicat măsura retragerii preventive de la raft, acum decizia devenind una definitivă. Prin urmare, ANPC a decis oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea oțetului de vin menționat din circuitul consumului uman. Analiza de laborator a confirmat că produsul era de fapt o soluţie obţinută din acid acetic şi apă.

”În urma unor verificări desfăşurate de ANPC cu aproximativ 3 luni în urmă în lanţul de magazine Lidl, acţiuni de control care vizau modul în care este respectată legislaţia în domeniu, în respectivele unităţi, au fost prelevate probe din produsul " Oţet din Vin SEINEANA", LOT 1/ 17.05.2022, în vederea determinării de către un laborator acreditat a prezenţei acidului acetic în produs. Lotul prelevat a fost oprit temporar de la comercializare până la finalizarea documentului de control, ca urmare a elaborării rapoartelor de încercare. În urma analizării probelor depuse la laborator, s-a constatat că produsul prezentat şi vândut consumatorilor ca provenind din vin nu are nicio legătură cu acesta, fiind de fapt o soluţie obţinută din acid acetic şi apă", se spune în comunicatul ANPC, conform Agerpres. 

Ca atare, măsura opririi temporare de la comercializare, mai devreme menţionată, a fost transformată de comisarii ANPC în cea de oprire definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produsului ”Oţet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, valabilă pentru toate magazinele lanţului Lidl, de pe teritoriul ţării. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel