Alertă alimentară: Chipsuri eco, care conțin o substanță toxică, retrase din unele magazine din România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Alertă alimentară. Chipsuri eco, care conțin o substanță toxică, retrase din magazinele din România. Sursa foto: freepik.com
Alertă alimentară. Chipsuri eco, care conțin o substanță toxică, retrase din magazinele din România. Sursa foto: freepik.com
Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că a retras de la vânzare două loturi de chipsuri de legume eco. 

Persoanele care au cumpărat aceste produse sunt sfătuite să nu le consume, din cauza depăşirii valorii admise pentru acrilamidă, o substanţă dăunătoare pentru om, transmite Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit ANSVSA, furnizorul Dennrre a iniţiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la clienţi a două loturi de chipsuri de legume eco (producător Go Pure), cu data de expirare 15 aprilie şi 22 aprilie. Iniţiativa este determinată de depăşirea valorilor admise ale acrilamidei.

Acrilamida este o substanţă care poate să apară în unele alimente atunci când sunt prăjite sau tratate la temperaturi înalte, fiind dăunătoare pentru om.

Persoanele care au cumpărat aceste produse sunt sfătuite să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze la magazine, în perioada 2-23 martie, urmând a primi contravaloarea lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel