Aleksandr Lukaşenko acuză Biserica Catolică pentru susținerea opoziției
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Aleksandr Lukaşenko acuză  Biserica Catolică de susţinere a opoziţiei şi a manifestaţiilor care contestă alegerile  din 9 august, notează agenția EFE.

Tadeusz Kondrusiewicz, șeful Bisericii Catolice din Belarus, a fost împiedicat, duminică, să revină în țară, după o vizită efectuată în Polonia, acesta afirmând că  „există motive de a ne gândi că alegerile nu au fost echitabile”.

Aleksandr Lukașenko a recunoscut că acesta este și motivul pentru care l-a împiedicat pe şeful Bisericii Catolice să revină din Polonia.  Lukaşenko susține că Kondrusiewicz ar fi primit „misiuni concrete” în această ţară, unde plecase pentru a avea consultări cu autorităţile locale poloneze, care nu recunosc rezultatul alegerilor prezidenţiale din Belarus.

”Nu spun că avem toate informaţiile, acestea se schimbă constant'”, a declarat Lukaşenko.

”Pe noi nu ne interesează dacă este principalul catolic, ortodox sau musulman. El trebuie să trăiască în conformitate cu legea. Şi dacă intri în politică şi îi atragi după tine pe credincioşii catolici (...), atunci responsabilitatea este dublă”, a mai spus preşedintele Belarusului.

De asemenea, oficialul a semnalat faptul că Tadeusz Kondrusiewicz se regăseşte pe lista neagră comună a Belarusului şi Rusiei.

Totodată, el a anunțat că în prezent se investighează dacă acesta mai are vreo altă cetăţenie.

Monseniorul Tadeusz Kondrusiewicz a încercat să revină în Belarus, dar a fost oprit la graniţă, fără explicaţii.

”Nu ştiu de ce nu mă lasă să mă întorc. Nu îmi spun. Ce pot eu să spun este că nu m-am întâlnit cu nimeni în Polonia”, a declarat monseniorul într-o intervenție telefonică la agenţia de presă EFE, din oraşul polonez Belostok, unde a mers pentru a ”oficia” un serviciu religios, precizează b1.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel