Aleksandr Dughin a căzut sub sancțiunile UE
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 06 oct 2022, 22:01
WhatsApp
Influența lui Dughin asupra politicii Kremlinului a crescut după asasinarea fiicei sale
Influența lui Dughin asupra politicii Kremlinului a crescut după asasinarea fiicei sale
Ideologul preferat al lui Vladimir Putin, Aleksandr Dughin, căzut sub sancțiunile UE.

Al optulea pachet de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei include 30 de persoane, printre care filosoful Aleksandr Dughin, președintele Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse, Ella Pamfilova, precum și șase întreprinderi și Comisia Electorală Centrală, potrivit unui document publicat în Jurnalul Oficial al UE, scrie Interfax.

Lista sancțiunilor îl include și pe Alexander Kharichev, șeful Oficiului Președintelui Federației Ruse pentru asigurarea activităților Consiliului de Stat, Nikolai Bulaev, vicepreședintele CEC și Dmitri Shugaev, directorul Serviciului Federal pentru Cooperare militaro-tehnică.

Noile sancțiuni UE i-au afectat și pe muzicienii Yulia Chicherina, Nikolai Rastorguev și Oleg Gazmanov. De asemenea, pe lista sancțiunilor se afla și șeful concernului Kalashnikov, Alan Lushnikov.

În listele de sancțiuni sunt incluși și mai mulți miniștri adjuncți ai Apărării ai Federației Ruse și oficiali din regiunile Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie. De asemenea, șase întreprinderi au căzut sub sancțiuni: JSC Goznak, JSC Plant numită după V.A. Degtyarev, MKB Fakel, IRKUT Corporation, JSC MMZ Avangard, asociația științifică și de producție Splav.

Membri ai Guvernului de la Kiev ar fi ştiut de atentatul în urma căruia a murit Daria Dughina - raport al Serviciilor Secrete SUA

Serviciile secrete americane sunt de părere că mai mulţi membri ai Guvernului de la Kiev ar fi avut cunoştinţă de atentatul din luna august de la Moscova, în urma căruia a murit Daria Dughina, fiica ideologului lui Putin, Aleksandr Dughin.

SUA nu a luat parte la atac, nici prin oferirea de informaţii, nici prin alte modalităţi, susţin americanii. Oficiali americani au afirmat, de asemenea, că nu aveau habar de o astfel de operaţiune la acel moment şi că s-ar fi opus, dacă ar fi fost consultaţi. În plus, aceştia i-au admonestat pe oficialii de la Kiev cu privire la asasisnat. 

Informaţii despre implicarea Ucrainei în asasinatul Dariei Dughina au ajuns pe masa oficialilor guvernamentali ai SUA abia săptămâna trecută, scrie New York Times. La momentul atentatului, Ucraina a negat orice implicare în atac, iar mai mulţi oficiali de rang înalt au continuat să nege şi când au fost întrebaţi despre raportul Serviciilor Secrete americane. 

Deşi Rusia nu s-a răzbunat în vreun fel pentru acest asasinat, SUA este îngrijorată că astfel de atacuri, deşi de importanţă simbolică, au un impact mult prea scăzut pe câmpul de luptă şi că ar putea provoca Moscova să organizeze propriile atentate asupra oficialilor ucraineni de rang înalt. 

De altfel, oficialii de la Washington ar fi deranjaţi de lipsa de transparenţă a Ucrainei cu privire la armată şi la strategii, mai ales în ceea ce priveşte planurile care se desfăşoară pe pământ rusesc. 

Încă de la începutul războiului, ucrainenii şi-au demonstrat capacitatea de a organiza acţiuni de sabotaj chiar în Rusia. Dar uciderea Dariei Dughina, dacă se confirmă a fi intenţionată, ar fi una dintre cele mai îndrăzneţe mişcări ale Kievului, arătând că ucrainenii pot ajunge extrem de aproape de ţinte ruseşti, mai arată sursa citată. Vezi mai mult AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?