Ce a fost în Rusia. Kaja Kallas, premierul Estoniei: Operațiune specială de nominalizare. Refuz să le numesc alegeri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Află ce declarații a făcut premierul Estoniei, Kaja Kallas, despre alegerile prezidențiale din Rusia.

Kaja Kallas, premierul Estoniei, a spus despre alegerile prezidențiale din Rusia că au fost o ”operațiune specială de nominalizare”.

”Refuz să le numesc alegeri, le numesc o operațiune specială de nominalizare”, a declarat Kallas reporterilor la summitul Consiliului European.

POLTICO menționează că declarația premierului estonian este o referire la "operațiunea militară specială" a Kremlinului, denumirea pe care Moscova o folosește pentru a se referi la invazia la scară largă în Ucraina.

Kaja Kallas / Foto: Agerpres

Corectitudinea alegerilor din Rusia

Alegerile din Rusia au durat trei zile, în care Putin și-a asigurat încă șase ani la conducere, obținând 87% din voturi, conform rezultatelor oficiale. Occidentul a condamnat alegerile ca fiind ”măsluite” și o ”farsă”, remarcând lipsa unor oponenți reali și reprimarea oricărei opoziții.

Premierul Estoniei a spus că o altă întrebare este: ”De ce joacă acest joc?”. ”Pentru a arăta că au alegeri, ei înșiși nu cred în asta. Este de fapt pentru a submina alegerile noastre, democrația noastră”, a adăugat premierul.

Kallas a fost unul dintre cei mai vocali lideri UE care au sprijinit Ucraina, îndemnând alte țări să nu ezite în susținerea Kievului. Ea a fost introdusă pe lista persoanelor căutate de Rusia pentru că a luat decizia să îndepărteze monumentele de război care datează din perioada sovietică din orașul Narva, din estul Estoniei.

Premierul Estoniei a adăugat că, în opinia sa, Putin nu ar trebui să fie numit "președinte", având în vedere că se presupune că alegerile nu au fost nici libere, nici corecte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel