Alegerile din 2024, pe "rețeta Dragnea". Bogdan Teodorescu: Există din nou ipoteza unui alt cumul de furie. USR-ul a rămas fără obiectul muncii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Freepik
Sursa foto: Freepik
Bogdan Teodorescu, specialist în comunicare, a făcut o scurtă analiză a alegerilor de anul acesta, plecând de la "criza Dragnea".

"Este un an în care trebuie să fim foarte atenţi - noi cei care măsurăm sau cei care comentează, strategii partidelor - la creşterea gradului de nemulţumire a cetăţeanului român care mai are o miză importantă. Într-un an electoral, cetăţeanul se uită mult mai atent la ce se întâmplă în jurul lui - acest lucru este demonstrat prin măsurători - fiindcă ştie că vine momentul să acţioneze. Dacă apatia lui de anul trecut putea să dea anumite speranţe, nu este deloc sigur că anul acesta se va manifesta aceeaşi apatie. Este foarte posibil să devină dinamic! Vom vedea... Europarlamentarele vor fi un barometru foarte important, inclusiv din perspectiva prezenţei, nu numai a scorului.

Acum cinci ani, când era "criza Dragnea" în România, exista un subiect - au fost 50% la europarlamentare. Adică noi vorbim de o prezenţă... A fost furie clară! Eu acolo mă uit. Şi mă uit că un partid care, de fapt, niciodată nu a mai demonstrat, şi mă refer la USR, a făcut 20-21%, aproape a ajuns al doilea partid, aproape era să bată PSD-ul. După aceea, nu a mai confirmat, fiindcă furia s-a disipat.

Vezi și: Mișcarea posibilă a PNL pentru europarlamentare. Bogdan Teodorescu: Scoate AUR din ipoteza de unică opoziţie

"Există din nou ipoteza unui alt cumul de furie"

Acum, există din nou ipoteza unui alt cumul de furie, dar pe care nu îl va deconta favorabil USR-ul, nu este în postura asta, ci îl decontează suveraniștii. USR-ul, la acest moment, este considerat parte a sistemului. (...) În acest moment, USR-ul, de fapt, are următoarea problemă... Până acum vreo 4-5 ani, cei cu vuvuzele, scandal, cei care erau altfel erau ei. Au ajuns la putere şi alţii au devenit altfel. Eu mă refer la ce se vede la prima vedere. USR-ul face opoziţie de tip standard, exact cum o făceau şi alte partide la vremea lor şi seamănă foarte tare cu cei pe care îi combate. Cei care sunt diferiţi şi în bine şi în rău sunt cei de la AUR. Şi, atunci, USR-ul nu are obiectul muncii.

Cele două partide de la putere au un joc anume, AUR este în opoziţie şi are un joc anume, partidul doamnei Șoșoacă e în opozitie şi are un joc anume, pe când USR-ul este în opoziţie, dar, de fapt, face două lucruri: nu prea se poate ralia cu ceilalţi, iar tema pe care o susţine nu mai este de foarte mare actualitate şi nici nu mai susţine aceeaşi temă, fiindcă acum a descoperit că DNA-ul este rău", a explicat Bogdan Teodorescu, în emisiunea Ce se întâmplă, de la DCNews TV.

Vezi și: Cum ar putea câștiga PSD prezidențialele. Bogdan Teodorescu, paralelă cu momentul Vadim, anul 2000: "Noi aici ne aflăm"

Partidul avantajat de comasarea alegerilor. Bogdan Teodorescu: Are cele mai mari şanse să câştige

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel