Alegerile din 2024, comasate. Ionuț Stroe (PNL): Există suficiente argumente să promovăm acest proiect
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 30 ian 2023, 21:30
WhatsApp
Facebook Parlamentul României - Camera Deputaţilor
Facebook Parlamentul României - Camera Deputaţilor
Liberalii sunt în favoarea comasării alegerilor parlamentare cu cele locale din 2024.

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal, a vorbit despre comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare și a spus că există suficiente argumente, inclusiv de natură constituţională, pentru promovarea unui astfel de proiect, care probabil va prinde contur în această sesiune parlamentară, dar nu înainte de a fi discutat şi agreat în coaliţie.

„Atât timp cât se discută acest proiect, este evident că există - din punctul nostru de vedere - suficiente argumente şi de natură constituţională să promovăm un asemenea proiect. Probabil că el va prinde contur în această sesiune parlamentară, dar nu înainte de a fi discutat în coaliţie şi agreat cu partenerii social-democraţi şi cei de la UDMR. Considerăm că ar putea fi o idee pe baza căreia am putea să ajutăm foarte mult procesul electoral din anul 2024 şi cred că ar fi oarecum prematur să discutăm detaliile acestui proiect înainte de a fi discutat şi asumat, bineînţeles, în cadrul coaliţiei“, a afirmat Ionuț Stroe.

Recent, Curtea Constituțională a decis că o astfel de comasare a alegerilor ar fi neconstituțională. În acest sens, Ionuț Stroe a făcut câteva precizări.

„Depinde la ce vă referiţi. Contestaţia de neconstituţionalitate puncta un caz anume - proiectul care promova, la vremea respectivă, comasarea celor două alegeri. Acum, vom vedea. Şi probabil că cei din zona juridică, constituţionaliştii partidelor vor încerca să evite acea problemă sesizată de Curte la vremea respectivă. Cred că era toamna 2011“, a mai spus Ionuț Stroe, conform Agerpres.

CITEȘTE ȘI     -    Surse: Liberalii îi propun pe Sorin Cîmpeanu - vicepreședinte la Senat și pe Florin Roman - vicepreședinte la Camera Deputaților

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?