Alegerile anticipate pentru primăria Baia Mare se amână
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Mircea Dolha L
Mircea Dolha L

Judecarea procesului în care primarul interimar din Baia Mare, Mircea Dolha, este acuzat de trafic de influenţă, a fost iarăşi amânată,  marți, la solicitarea edilului.

Pe 17 noiembrie 2006, Procurorii DNA Cluj l-au trimis în judecată pe Mircea Dolha, pentru trafic de influenţă. Procurorii susțin că, în luna iulie a anului 2006, Dolha a cerut 15 000 de euro în schimbul unei intervenţii la Consiliul Local Baia Mare, privind privind vânzarea, către persoana denunţătoare, a unei suprafeţe de teren aflat în proprietatea Consiliului.

Dolha a cerut încă de la  primul termen din 24 martie o amânare pentru a-şi angaja apărător. La următorul termen, de pe 21 aprilie, avocatul lui Dolha a cerut o nouă amânare, invocând faptul ca îi trebuie timp pentru studierea cazului.  Dacă manevrele de amânare sunt firești în orice proces de corupție, amânarea alegerilor anticipate ar putea influența rezultatul votului. Baia Mare a rămas fără primar după ce Cristian Anghel, de la PNL, a fost condamnat definitiv, cu executare, pentru supraevaluarea unui imobil. Fostul edil a atacat decizia prefectului de a-l elibera din funcție, iar contestația încă se judecă. Manevra pare a favoriza Opoziția, care speră ca până în toamnă să se facă simțite măsurile de austeritate. PDL ar dori să organizeze alegeri în august, când se mizează pe o participare scăzută la scrutin, influența clientelei și a membrilor de partid fiind decisivă. Termenul ar conveni și PSD, căci Dolha, susținut de organizația locală, beneficiază în acea perioadă de vacanța judecătorească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel