Alegeri Turcia. Erdogan, măsuri drastice
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Erdogan, Turcia
Erdogan, Turcia
Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat că va reduce drastic numărul de ministere dacă va câştiga alegerile de duminică.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că va reduce drastic numărul de ministere, la 16, şi că va accelera procesul de luare a deciziilor în cadrul viitorului guvern, dacă va câştiga alegerile de duminică, 24 iunie, care vor marca o tranziţie către o preşedinţie executivă, relatează vineri agenţia Reuters. 

Alegătorii turci sunt chemaţi duminică la urne în cadrul unui dublu scrutin, prezidenţial şi parlamentar, în condiţiile în care Erdogan intenţionează să-şi prelungească puterea, ce durează de 15 ani, şi să-şi asume noi atribuţii, despre care el spune că sunt necesare pentru a face faţă ameninţărilor din domeniul economic şi al securităţii cu care se confruntă ţara. 

Erdogan: Când eram prim-ministru, existau 37 de ministere. Acum vom aduce numărul lor la 16"

Când eram prim-ministru, existau 37 de ministere. Le-am redus la 26. Acum vom aduce numărul lor la 16, a declarat Erdogan într-un interviu la ATV joi seara. Sondajele de opinie arată că scrutinul ar putea fi mai strâns decât a crezut Erdogan când a convocat în aprilie alegeri anticipate pentru data de 24 iunie, sugerând că s-ar putea ca el să meargă în al doilea tur de scrutin prezidenţial şi partidul său de guvernământ, AKP, să-şi piardă majoritatea în parlament (600 de locuri). 

Erdogan a indicat că AKP ar putea avea în vedere formarea unei coaliţii dacă nu reuşeşte să obţină o majoritate parlamentară, perspectivă în legătură cu care investitorii se tem că e posibil ca ea să ducă la un impas politic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel