Alegeri SUA: Elon Musk recomandă votarea Partidului Republican
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Elon Musk le recomandă americanilor să voteze pentru republicani.

Elon Musk i-a îndemnat pe Twitter pe americani să voteze pentru partidul Republican:

„Puterea împărțită înfrânează cele mai grave excese ale ambelor partide, de aceea recomand să votați un Congres republican, având în vedere că Președinția este democrată“, a scris Musk pe Twitter.

CITEȘTE ȘI     -      Republicanii lui Trump intenţionează să lanseze anchete de amploare asupra administraţiei Biden dacă vor câştiga alegerile

Alegeri decisive în SUA. Joe Biden e optimist că partidul său va câștiga din nou Congresul american

Preşedintele american Joe Biden a declarat vineri că este optimist că formaţiunea sa, Partidul Democrat, îşi va păstra controlul în Congres după alegerile legislative de la jumătatea mandatului, transmite Agerpres, care citează EFE.

Cred că vom păstra Senatul şi vom mai câştiga un mandat şi cred că avem şansa să câştigăm Camera Reprezentanţilor (...) sunt optimist, le-a declarat Biden reporterilor aflaţi în avionul prezidenţial, la plecarea din California, unde liderul de la Casa Albă a participat la un miting de campanie.

Biden şi partidul său se pregătesc să treacă testul alegerilor parlamentare de la jumătatea mandatului, care au loc pe 8 noiembrie, o etapă în mod tradiţional dificilă pentru preşedintele în exerciţiu.

În prezent, democraţii au majoritatea în Camera Reprezentanţilor, cu 220 de mandate, iar Senatul este împărţit în mod egal între republicani şi democraţi, fiecare cu câte 50 de mandate.

Competiţia pentru Senat este strânsă, cu diferenţe minime în intenţia de vot pentru candidaţii a patru state-cheie: Arizona, Pennsylvania, Georgia şi Nevada, potrivit ultimului sondaj efectuat de Siena şi de cotidianul The New York Times (citește continuarea AICI).

Twitter confirmă că cei care vor bifă albastră vor fi buni de plată. Temerile legate de introducerea acestei taxe

Twitter a confirmat planurile de a permite utilizatorilor să-și cumpere verificarea profilului cu bifa albastră, transmite BBC. Într-o actualizare pentru dispozitivele Apple, compania a spus că funcția va fi lansată pentru utilizatorii din anumite țări care se înscriu la serviciul său Twitter Blue pentru 7,99 USD pe lună. Schimbarea politicii este controversată, pe fondul îngrijorărilor că platforma ar putea fi acoperită cu conturi false.

Vineri, Elon Musk, noul proprietar și unic director al Twitter, a concediat aproximativ jumătate din personalul companiei.

Cu referire la bifa albastră, o altă controversă deschisă odată cu preluarea Twitter de către Elon Musk, aceasta era anterior disponibilă doar organizațiilor de profil sau persoanelor influente, cărora li s-a cerut să își dovedească identitatea. Bifa a fost foosită până acum ca un semn că un profil este autentic și este un instrument cheie pentru a ajuta utilizatorii să identifice informații de încredere pe platformă (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel