Alegeri SUA 2016: Mexic se teme de Trump președinte. Își face planul de rezervă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Guvernatorul Băncii Centrale a Mexicului a declarat că țara sa pregătește un plan de urgență în cazul în care Donald Trump va câștiga alegerile din SUA. Declarațiile au fost făcute în contextul amenințărilor candidatului republican din timpul campaniei electorale, care a spus că va izola economic Mexicul și că va construi un imens zid la graniță. 

Mexicul se pregătește de posibilitatea în care Donald Trump ar deveni președintele Statelor Unite. Guvernatorul Băncii Centrale Mexicane, Agustin Carstens a declarat că se pregătește un plan pentru a face față unui eveniment neprevăzut"(Trump învingător-n.r.). 

Cartens spune că o victorie a lui Donald Trump ar lovi Mexicul ca un uragan.

Dacă această situație neprevăzută se materializează, autoritățile mexicane trebuie să ia măsuri. Avem un plan pentru acest eveniment neprevăzut pe care îl discutăm cu Ministerul de Finanțe. Sper să nu fim nevoiți să îl folosim," a spus Cartens. 

Tot el a menționat că actualele cotații valutare ar putea fluctua, după alegerile din SUA, indiferent cine va ieși președinte. În orice caz, trebuie să ne revizuim politica financiară," a continuat oficialul.

Guvernatorul băncii mexicane nu a furnizat informații cu privire la planul care se pregătește în cazul în care candidatul republican va câștiga alegerile.

De-a lungul campaniei electorale, Trump a amenințat că va pune punct înțelegerilor comerciale cu Mexicul și că va construi un zid imens la graniță. Amenințările ar fi speriat investitorii, lovind practic în moneda națională. Banca Centrală mexicană a fost nevoită să intervină pentru a stopa deprecierea monedei naționale. 

Notă: Alegerile din SUA din 8 noiembrie vor fi live 24/24,  pe dcnews ---> Aici

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel