Alegeri Sectorul 1. Petre Lăzăroiu, după apariția publică a procurorului de caz: O chestiune pusă la cale de cei care au interes. Probabil l-a trimis cineva
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Petre Lăzăroiu, fost judecător CCR, a comentat apariția procurorului Sorin Iașinovschi într-un interviu televizat pe tema posibilei fraude privind alegerile de la Sectorul 1.

"Sunt nişte lucruri cusute cu aţă albă "

"Noi parcă acum am inventat apa caldă. Noi ştiam, de la început, că alegerile la Sectorul 1 au fost fraudate pentru că vezi când oamenii se plimbă prin sala aceea cu sacii de voturi şi pleacă cu ei nu ştiu unde. Evident că e vorba de o fărădelege, dar problema nu începe acum.  Problema este că în toate acele zile nimeni nu s-a sesizat. S-au sesizat după nu ştiu cât timp, prin acea plângere. Păi, aia era o faptă la care procurorii trebuiau să se sesizeze automat din oficiu.

Ştii ce le e drag procurorilor să spună: "Există o bănuială rezonabilă". Păi, mai rezonabilă decât să vezi cu ochii tăi ce se întâmplă acolo nu cred că există. Acest procuror este şi el un om. Nu vedeţi că toţi vor să desfiinţeze acea secţie care le stă ca un ghimpe în gât? Este clar că sunt nişte lucruri cusute cu aţă albă acolo", a spus Petre Lăzăroiu, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Vezi și: Fraudă la Sectorul 1? Procurorul Iașinovschi: Suspiciunea a fost întărită de imaginile cu persoanele care umblau cu sacul în spate

"Procurorul trebuie să ceară să încheie un rechizitoriu pe care să îl depună în faţa judecătorului. Până când judecătorul nu va fi sesizat, nu avem despre ce discuta. Nu vorbim despre un act de justiţie, câtă vreme judecătorul nu este implicat. Procurorul poate să ducă o mie şi una de anchete. Până când judecătorul nu este implicat şi nu dă o soluţie definitivă, nu se poate face nimic. Acest procuror nu a finalizat cercetarea", a mai spus fostul judecător CCR.

"Probabil că cineva l-a trimis pe acest procuror să vorbească"

"Pe mine mă uimeşte, în primul rând, că acest procuror, mă rog, Secţia s-a sesizat şi a pornit o cercetare. Dar ca să vii acum, în plină cercetare penală, şi să spui: "Domnule, am descoperit că există o fraudă", ori este un act gratuit - omul nu a ştiut ce vorbeşte -, ori este o chestiune pusă la cale de cei care au interes. Probabil că cineva l-a trimis pe acest procuror să vorbească, nu cred că de la sine putere. Procurorii nu au acea independentă a judecătorului, ei sunt subordonaţi direct", a mai spus Petre Lăzăroiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel