Alegeri Rusia. Germania, reacție după victoria lui Putin: ”Partener dificil, dar necesar”
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Rusia va rămâne un partener dificil, dar necesar după realegerea preşedintelui rus Vladimir Putin la conducerea ţării, a declarat luni la Bruxelles ministrul de externe german, Heiko Maas, relatează dpa.

'Rezultatul alegerilor în Rusia ne-a surprins la fel de puţin ca şi circumstanţele sale', a afirmat Maas, adăugând că rivalitatea politică nu a fost echitabilă în totalitate, în anumite privinţe. El a afirmat de asemenea că este 'inacceptabil' faptul că votul a avut loc şi în Crimeea.

Prin urmare, presupunem că Rusia va rămâne un partener dificil. Dar Rusia este, de asemenea, necesară atunci când vine vorba de soluţionarea conflictelor internaţionale', a menţionat Maas la Bruxelles, unde participă la o reuniune a miniştrilor de externe din UE.

[citeste si]

'De aceea dorim să rămânem în dialog', a adăugat ministrul. 'Dar aşteptăm de asemenea contribuţii constructive din partea Rusiei - mai mult decât a fost cazul cel mai recent', a spus el.

Vladimir Putin a fost reales cu 76,67% din voturi pentru un al patrulea mandat la preşedinţia Rusiei, potrivit rezultatelor aproape definitive publicate luni. După numărarea a 99,8% din buletine, a rezultat că Putin l-a devansat cu mult pe principalul său adversar, candidatul comunist Pavel Grudinin, care a adunat doar 11,79% din voturi, înaintea ultranaţionalistului Vladimir Jirinovski (5,66%) şi a jurnalistei apropiate opoziţiei liberale Ksenia Sobciak (1,67%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel