Alegeri primar Chișinău. Alianță în turul II
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Candidaţii din partea Partidului Liberal (PL) şi Partidului Unităţii Naţionale (PUN) în alegerile locale din Republica Moldova şi-au exprimat luni susţinerea pentru Andrei Năstase, candidatul opoziţiei proeuropene.

Andrei Năstase a ajuns în turul doi al alegerilor pentru funcţia de primar al Chişinăului, unde va candida împotriva reprezentantului socialiștilor. Totodată, PL și unioniștii PUN au îndemnat alegătorii să meargă la vot şi în turul al doilea, informează Radio Chişinău.

Liderul PUN, Anatol Şalaru, i-a îndemnat pe susţinătorii formaţiunii sale şi pe toţi locuitorii capitalei Republicii Moldova sa-şi dea votul pentru Andrei Năstase în cel de-al doilea tur al alegerilor, care va avea loc pe 3 iunie.

"În acest moment, prioritatea o reprezintă evitarea căderii primăriei Chişinăului în mâinile Partidului Socialiştilor (PSRM). Din acest motiv, Partidul Unităţii Naţionale îl va sprijini necondiţionat pe Andrei Năstase la funcţia de primar al capitalei. Vom participa, inclusiv cu echipa, la această campanie', a declarat Anatol Şalaru.

Socialistul Ceban, 40,97% în primul tur

Candidatul PUN la primăria Chişinăului, Constantin Codreanu, a obţinut 4,55 la sută din sufragii, precizează Radio Chişinău.

La rândul său, candidatul PL, Valeriu Munteanu, pentru care au votat 3,6 la sută din voturi, şi-a exprimat susţinerea pentru Andrei Năstase în cel de-al doilea tur al alegerilor. Munteanu consideră că, dacă la Chişinău, va fi un primar pro-european, atunci şi alegerile parlamentare vor fi câştigate de forţele pro-europene.

Candidata independenta Silvia Radu, care a exercitat funcţia de primar interimar al Chişinăului şi despre care se spune ca ar fi o apropiată a Partidului Democrat (PDM), a acumulat 17,65 din voturi. Ea a declarat ca este prematur să se pronunţe în privinţa susţinerii vreunui candidat în turul doi.

După procesarea a 100% din voturile exprimate, candidatul socialiştilor, Ion Ceban, a întrunit 40,97% din voturi, iar Andrei Năstase, candidatul Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr - 32,12%. Cei doi vor concura în turul doi al alegerilor pentru funcţia de primar al Chişinăului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel