Data actualizării:
Data publicării:

Alegeri prezidențiale Republica Moldova. REZULTATELE OFICIALE PRELIMINARE / UPDATE

Autor: Andrada Oana | Categorie: Politica
WhatsApp
Alegeri prezidențiale Republica Moldova. Au fost prezentate rezultatele oficiale preliminare. 

UPDATE

Maia Sandu, a câştigat, duminică, primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, potrivit datelor preliminare publicate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor din 99,67% din secţiile de votare din ţară. Maia Sandu a obţinut 35,96% din voturi, devansându-l pe preşedintele în exerciţiu, socialistul Igor Dodon, care a fost votat de 32,75% din electorat.

Pe următoarele locuri s-au clasat Renato Usatîi (Partidul Politic 'Partidul Nostru') cu 16,94%, Violeta Ivanov (Partidul Politic 'Şor') cu 6,52%, Năstase (Partidul Politic 'Platforma Demnitate şi Adevăr') cu 3,26%, Octavian Ţîcu (Partidul Politic 'Partidul Unităţii Naţionale') cu 2,01%, Tudor Deliu (Partidul Liberal Democrat din Moldova) cu 1,38%, şi Dorin Chirtoacă (Blocul electoral Unirea) - 1,19%. CEC a centralizat, de asemenea, voturile din 94,96% din cele 139 de secţii de votare din străinătate. Candidatul PAS s-a impus detaşat în diasporă, obţinând 69,62% din voturi, în timp ce Igor Dodon s-a clasat abia al treilea cu 3,69% din voturi

UPDATE 23:30. După centralizarea voturilor din 1.742 din totalul celor 2.143 secţii de votare, Igor Dodon a obţinut 35.83% din voturi, în timp ce Maia Sandu a beneficiat de susţinerea a 31,73% dintre alegători, potrivit Agerpres.

De asemenea, pe locul al treilea se clasează Renato Usatîi (Partidul Politic "Partidul Nostru"), cu 16,89%, iar pe patru Violeta Ivanov (Partidul Politic "Şor"), cu 7,60%.

Pe următoarele poziţii se situează Andrei Năstase (Partidul Politic "Platforma Demnitate şi Adevăr") cu 3,27%, Octavian Ţîcu (Partidul Politic "Partidul Unităţii Naţionale") cu 2,01%, Tudor Deliu (Partidul Liberal Democrat din Moldova) cu 1,52% şi Dorin Chirtoacă (Blocul electoral Unirea) cu 1,14%.

UPDATE 23:00. Igor Dodon şi Maia Sandu merg în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, conform rezultatelor oficiale preliminare.

Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, socialistul Igor Dodon, şi candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, pro-europeana Maia Sandu, vor accede în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, potrivit datelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC).

Datele prezentate de CEC după centralizarea voturilor din 1.069 de secţii de votare, din totalul de 2.143, Igor Dodon a obţinut 36.22% din voturi, în timp ce Maia Sandu a beneficiat de susţinerea a 30,46% dintre alegători.

Pe locul al treilea se clasează Renato Usatîi (Partidul Politic 'Partidul Nostru'), cu 16,51%, iar pe patru Violeta Ivanov (Partidul Politic 'Şor'), cu 8,83%. Pe următoarele poziţii se situează Andrei Năstase (Partidul Politic 'Platforma Demnitate şi Adevăr'), cu 3,40%, Octavian Ţîcu (Partidul Politic 'Partidul Unităţii Naţionale'), cu 1,90%, Tudor Deliu (Partidul Liberal Democrat din Moldova), cu 1,55%, şi Dorin Chirtoacă (Blocul electoral Unirea) cu 1,13%, transmite trimisul special al Agerpres, Cristian Lupaşcu.

Știre inițială

Până în acest moment au fost procesate 837 de procese verbale din 2.143, ceea ce reprezintă 39%.

Potrivit rezultatelor prezentate de Comisia Electorală Centrală, în urma votului dat de cetățenii din Republica Moldova duminică, 1 noiembrie, pe primul loc în clasament se află Igor Dodon, cu 39%, urmat de Maia Sandu, cu 29%, conform deschide.md

Iată topul

 

Igor Dodon - 39%

Maia Sandu - 29%

Renato Usatîi - 16% 

Violeta Ivanov - 9%

Andrei Năstase - 3,5%

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel