Data publicării:

Alegeri prezidenţiale Franţa. Chirieac: O victorie a lui Le Pen, o gripare a motorului european

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un sondaj din Franţa arată că Marine Le Pen ar avea o şansă în plus în faţa lui Emmanuel Macron, dacă cei doi ar ajunge în turul secund al alegerilor prezidenţiale. Analistul politic Bogdan Chirieac afirmă, însă, că o victorie a lui Le Pen ar echivala cu "o gripare a motorului european". 

Întrebat dacă există şanse reale ca Marine Le Pen să fie propulsată, printr-o mişcare anti-sistem, în faţa lui Macron la alegerile prezidenţiale, Bogdan Chirieac a spus că nu, pentru că o victorie a lui Marine Le Pen "ar însemna o lovitură zdrobitoare dată UE. Doamna Le Pen este împotriva valorilor europene, ar fi împotriva imigraţiei, a multor drepturi achiziţionate deja de Franţa şi de comunitatea europeană. Ar fi acelaşi lucru care s-a întâmplat cu ani în urmă în Austria. În Austria nu i-au mai lăsat să intre la guvernare deşi au câştigat alegerile. Dacă s-ar întâmpla în Franţa o victorie, ar fi o gripare a motorului european", a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

Primul tur al viitoarelor alegeri prezidenţiale din Franţa se va desfăşura în 10 aprilie 2022, iar turul al doilea va avea loc două săptămâni mai târziu, în 24 aprilie 2022. Alegerile prezidenţiale vor fi urmate de cele parlamentare, programate în 12 şi 19 iunie. Toate sondajele de până acum îl creditau pe Emmanuel Macron cu prima șansă pentru a obține încă un mandat de președinte. 

Chirieac l-a lăudat pe Macron 

Analistul politic Bogdan Chirieac a apreciat poziția lui Emmanuel Macron, subliniind, în emisiunea ”Deferiți mass-media”, că ”Eu eram... nu împotrivă, dar nu aveam o părere strălucită despre președintele Macron - ca mulți francezi, de altfel, care au demonstrat un an și ceva în ceea ce s-a numit mișcarea “gilets jaunes” (vestele galbene n.r.). A fost o nemulțumire extrem de importantă în Franța, dar eu mi-am schimbat mult părerea când am văzut eforturile uriașe, călcându-și pe orgoliu - Macron fiind foarte francez, ”cocoșul galic”, un tip foarte orgolios, fără doar și poate, îl vedeți, îl știți, îl cunoașteți. A călcat totul în picioare pentru binele nu doar al Franței, ci al Europei. Faptul că s-a dus personal la Kremlin, unde s-a lăsat umilit de Vladimir Putin - care atunci părea Dumnezeu pe pământ, acum fiind doar un paria în coate goale, să se ia de mână cu Kim Jong Un, numeroasele convorbiri telefonice despre care aflăm, faptul că a făcut tot ce este omenește posibil ca să aducă la rațiune Kremlinul, asta îl plasează pe Emmanuel Macron în galeria marilor lideri europeni. Îmi doresc ca Franța să fie condusă încă cinci ani de Emmanuel Macron. El a avut și inițiativa cu 500 de militari francezi care au venit în România și Franța va conduce și grupul de luptă NATO din țara noastră”. 

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel