Data actualizării:
Data publicării:

Alegeri prezidențiale Franța 2022. Bogdan Chirieac: Europa nu e pregătită pentru șocul pe care l-ar putea aduce victoria lui Le Pen/ video

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a discutat despre rezultatele sondajelor de opinie dinaintea Alegerilor Prezidențiale din Franța, alături de consultantul politic Cozmin Gușă și jurnalistul Val Vâlcu, în emisiunea ”Deferiți mass-media”, de pe DC News TV.

Vineri la miezul nopţii ia sfârşit în Franţa campania pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale de duminică, candidaţii profitând de ultimele ore pentru promovare online, acţiuni pe teren, reuniuni, în speranţa de a-i convinge pe indecişi şi pe potenţiali absenteişti, notează AFP, citat de Agerpres.

Până joi după-amiază, 69% din cele 47,9 milioane de plicuri electorale conţinând promisiunile celor 12 candidaţi fuseseră distribuite în cutiile de scrisori ale alegătorilor, potrivit Ministerului de Interne.

Primele proiecţii ale rezultatelor vor fi date publicităţii după închiderea urnelor, duminică la 18.00 (ora României).

Bogdan Chirieac: Europa nu este pregătită pentru șocul pe care l-ar putea aduce victoria lui Le Pen

 

În acest context, intenţiile de vot măsurate de sondaje prefigurează un scenariu identic celui din 2017, cu preşedintele actual Emmanuel Macron (La République en marche, LREM) şi candidata de extremă dreaptă Marine Le Pen (Rassemblement national, RN) calificaţi în turul al doilea, cu victoria lui Macron la final.

Analistul Bogdan Chirieac a analizat ce ar însemna o victorie a candidatei de extremă dreapta, Marine Le Pen, pentru Europa. Acesta susține că șocul unui astfel de rezultat ar zdruncina puternic Bruxelles-ul.

„Eu aștept rezultatul primului tur, cred că este deschis și unui rezultat surpriză, doar că nu cred că dacă va câștiga doamna Marine Le Pen, Europa ar fi pregătită pentru schimbări atât de importante. Practic s-ar bloca motorul european care e compus din Franța și Germania. Pur și simplu nu vor mai fi, sub nicio formă, decizii precum a fost aceea a Curții Europene de Justiție care a trecut peste Constituție. Așa ceva va fi de neimaginat în Europa condusă de Marine Le Pen, fiindcă, fără doar și poate, președintele Franței și cancelarul Germaniei au rolul fundamental în Europa de astăzi.”

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel