Alegeri prezidențiale 2024. Florin Cîțu, declarația momentului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: TVR
Foto: TVR
Florin Cîțu a fost întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale. 

Florin Cîțu este în mod oficial candidat la funcția de președinte al PNL. Moțiunea sa se numește România Liberală.

„Am intrat în această cursă ca să unesc PNL, vom avea întreg partidul în jurul acestei moțiuni, România Liberală. Este oficial mi-am depus candidatura pentru președinția PNL acum 10 minute”, a anunțat Florin Cîțu, vineri după-amiază, în fața grupului de susținători.

Întrebat dacă, odată cu această candidatură, se pregătește și pentru alegerile prezidențiale în 2024, Florin Cîțu a răspuns astfel: „Noi trebuie să câștigăm toate rândurile de alegeri în 2024. Pe toate! Va candida (n.r. la prezidențiale) cel care este cel mai bine plasat atunci. Haideți să le luăm pe rând. Vedem atunci cine va candida!”

Florin Cîțu a avut și un mesaj pentru aliații de la guvernare

„Indiferent cu cine vom guverna în următorii opt ani, eu nu voi abdica de la principiile liberale”, a transmis Florin Cîțu.

Candidatul s-a adresat și membrilor PNL, spunând că este nevoie de mai mult liberalism în partid.

„Am intrat în această cursă pentru că am realizat că este nevoie de mai mult. Era nevoie de mai mult liberalism și în Partidul Național Liberal... După 25 septembrie, altfel se vor lua deciziile în PNL, eu construiesc echipe, avem nevoie de toți. Această candidatură nu este despre mine sau contracandidatul meu, este despre viitorul PNL și despre viitorul României. Trăiască România liberală”, a subliniat Florin Cîțu.

În moțiunea sa se mai arată că PNL poate și trebuie să ghideze societatea românească în viitor, dar pentru a putea face acest lucru are nevoie să fie, la rândul său, ghidat de o viziune complet limpede, aceea de a desăvârși tranziția postcomunistă și de a readuce țara în rândul celorlalte societăți avansate.

Congresul PNL, în care se va alege președintele PNL, are loc în 25 septembrie. Candidează premierul Florin Cîțu și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, ultimul fiind președintele PNL în funcție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel