Alegeri parțiale. Mascații intervin la persoane care ofereau sume de 250-300 lei pentru voturi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Poliția Română
Foto cu caracter ilustrativ: Poliția Română
Evenimentele degenerează în unele localități unde au loc alegeri parțiale. Mascații intervin de urgență lângă o secție de votare, unde s-ar fi oferit bani alegătorilor pentru a vota un anumit candidat. 

Totul s-a întâmplat în Șindrilița, județul Ilfov. La aproximativ 100 de metri de secția de votare se afla un băruleț, la care stăteau mai multe persoane. Acestea ofereau sume de bani cuprinse între 250 și 300 lei în special oamenilor în vârstă care treceau prin zonă, relatează Antena 3. 

În momentul în care oamenii au fost abordați, cineva care se afla în zonă și a remarcat ilegalitățile a sunat la 112 și a raportat totul. 

Astfel, mascații au intervenit la barul respectiv, iar în sprijin au sosit mai multe mașini de jandarmi și poliție. Deja câteva persoane au fost conduse la secția de poliție. 

Din primele informații, s-ar părea că există și câteva înregistrări care ar arăta faptele, informează sursa citată. 

Alegeri parțiale în România, 27 iunie 2021

 Duminică, la ora 7.00, s-au deschis secțiile de votare pentru alegerie locale parțiale. Se vor alege 35 de primari și un Consiliu Local într-o comună din Dâmboviţa. Alegătorii pot vota chiar dacă actul de identitate a expirat.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că, începând cu ora 7.00, au fost deschise toate cele 176 de birouri electorale ale secțiilor de votare în vederea desfășurării alegerilor locale parțiale pentru primari și un consiliu local.

Alegătorii își pot exercita dreptul de vot în intervalul orar 7.00 – 21.00. Potrivit legislației în vigoare, alegătorul care deține un act de identitate al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 1 martie 2020 – 27 iunie 2021, își poate exercita dreptul de vot în baza acestuia.

Autoritățile îi îndeamnă pe alegătorii care vin la urne să respecte măsurile de distanțare fizică și regulile de protecție sanitară pe tot parcursul derulării procesului electoral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel