Alegeri parlamentare libere? Bogdan Chirieac: Aberații de noaptea minții. Așa ceva nu se mai poate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Bogdan Chirieac s-a arătat indignat de deciziile autorităților în contextul organizării campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

Bogdan Chirieac, analist politic, s-a aflat vineri seara în direct la România TV unde a fost întrebat dacă începe ”cu stângul” campania electorală pentru alegerile parlamentare, în condițiile în care autoritățile impun noi restricții care afectează economia, în încercarea de a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. 

”Ce se întâmplă acum, toate aceste aberații de noaptea minții- repet acest termen pentru că nu găsesc altul mai bun, că tot vor să oprească traficul noaptea- țin de votul poporului român care nu mai putea cu ”ciuma roșie”. Atenție, este consecința votului exprimat de poporul român. Din cauza aceasta se ajunge aici. Mai departe, în ceea ce privește alegerile, eu înțeleg că se insistă ca ele să se desfășoare pe 6 decembrie. Foarte bine. Eu voi înfrunta, spre deosebire de locale, unde nu m-am prezentat, o să îmi pun mantie de plastic de sus până jos și o să mă duc la vot. Deci așa ceva nu se mai poate. Constituția prevede că alegerile trebuie să fie libere și corecte. La corectitudine, am văzut la Sectorul 1, la doamna Clotilde Armand cu sacul de voturi fugind în spate. Deci am văzut și justiția română, mai presus de orice, spunând că alegerile au fost în regulă. Dar întreb din punct de vedere constituțional. Cum sunt alegeri libere? În cazul în care un partid nu obține rezultatul pe care îl speră poate contesta alegerile, iar CCR îmi e teamă că nu va avea încotro și le va da dreptate. Eu ca să votez, așa e în Constituție, trebuie să cunosc candidatul. Dacă dvs. mi-ați impus reguli, că nu pot face campanie decât până la 21 seara, că nu pot face adunări, cum mai sunt alegeri libere? Constituțional vorbind. Nu poți să impui reguli de restricție în campanie și să pretinzi că ai alegeri libere”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel