Alegeri Marea Britanie 2015: ziarele susțin "pe față" partidele favorite. Cum votează marile publicații la scrutinul din 7 mai
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Marile publicații din Marea Britanie și-au declarat deschis susținerea față de unul dintre partidele care se luptă în alegerile parlamentare din 7 mai. Practica, asociată de regulă presei americane, are rădăcini adânci și în Insulă. Opțiunile sunt argumentate de conducerea editorială  a fiecărei instituții de presă în materiale de opinie publicate cu puțin timp înainte de ziua scrutinului.  The Telegraph, de exemplu, îi sprijină în mod tradițional pe conservatori de aproape 70 de ani, în timp ce The Times își schimbă preferințele în funcție de campania dusă de partide.

• Financial Times: coaliție cu liberalii condusă de conservatori

Unul dintre cele mai influente ziare din Marea Britanie, Financial Times, spune într-un articol publicat pe 30 aprilie că economia Marii Britanii are nevoie de politicile conservatorilor.

"Prin urmare, alegerea este între o economie dinamică, flexibilă și deschisă care să livreze standarde de viață mai înalte pentru toți, și un naționalism îngust, ancorat în trecut. Mica Anglie sau Marea Britanie", scrie FT.

• The Economist: coaliție condusă de conservatori

Săptămânalul liberal vrea un nou mandat pentru David Cameron. "Pe 7 mai, votanții trebuie să cântărească pagubele economice sigure sub laburiști și posibilitatea unei costisitoare ieșiri din UE sub conservatori. Cu laburiștii, parteneriatul cu SNP crește acest risc. Pentru conservatori, o coaliție cu democrat-liberalii ar reduce riscul. Plecând de la acest calcul, cea mai bună șansă pentru Marea Britanie este continuare unei coaliții conduse de conservatori. De aceea votul nostru merge la dl Cameron".

• The Daily Telegraph: conservatori

În ultimii aproape 70 de ani, The Telegraph i-a susținut fără excepție pe conservatori. "Ultima oară când votanții britanici au avut de ales între un partid conservator pro-afaceri și un partid laburist care îi urăște pe cei bogați a fost în 1992, când Sir John Major a adus un rezultat corect pentru Marea Britanie".

Alegeri Marea Britanie 2015: Ultimul sondaj indică egalitate între laburiști și conservatori


• The Guardian: laburiștii

Cotidianul liberal insistă că Marea Britanie are nevoie de o schimbare, pe care Ed Miliband o poate livra cu succes. "În fiecare zonă, laburiștii pot merge mai departe și mai îndrăzneț", scrie The Guardian, care arată că partidul lui Cameron a fost adeptul unei rigidități fiscale dezastruoase. "David Cameron a fost un premier din ce în ce mai slab. În probleme precum Europa, integritatea Marii Britanii, schimbările climatice și drepturile omului, i-a condus pe conservatori înapoi la cele mai urâte și specifice lui Thatcher zone de confort".

• The Independent: coaliție cu liberalii condusă de conservatori


Deși considerat un ziar de centru-stânga, The Independent merge din nou pe mâna lui David Cameron. "Orice parteneriat între laburiști și SNP face rău democrației fragile a Marii Britanii".

Alte publicații

The Sun: conservatorii

The Daily Mail: conservatorii

The Express: UKIP

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel