Alegeri locale 2020. Orban: "Bate vânt de schimbare. Nu vor rămâne la butoane"
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Premierul Ludovic Orban a susţinut duminică, la Iaşi, că în Moldova "bate un vânt de schimbare", iar cei mai mulţi "baroni roşii" nu vor mai rămâne "la butoane".

"Pot să vă spun doar că în Moldova bate un vânt de schimbare şi că cei mai mulţi baroni roşii nu o să mai rămână la butoane. Avem şanse de a câştiga în toate judeţele Moldovei, în Iaşi, în Bacău, în Botoşani, în Vrancea, în Galaţi şi trag nădejde că şi Buzatu din Vaslui poate fi scuturat. În privinţa Neamţului, nu îi trec pe lista speranţelor, ci pe lista certitudinilor", a afirmat Orban, într-o conferinţă de presă.

Întrebat cum vede situaţia de după alegerile locale în marile oraşe, în condiţiile în care USR PLUS a anunţat că la Iaşi nu va face o alianţă cu PNL, Orban a răspuns: "Pot să vă spun cu precizie că nu vom permite formarea niciunei majorităţi în niciun Consiliu local şi în niciun Consiliu judeţean cu PSD. Vom căuta aliaţi care sunt apropiaţi de noi şi, în mod evident, între ei sunt USR, PLUS, PMP. Cred că e o declaraţie de campanie care este dictată de o atitudine pe care, personal, nu o înţeleg din partea unui candidat la preşedinţia Consiliului judeţean care în ultimii trei ani jumate era în relaţii foarte bune cu noi şi brusc a avut aşa o revelaţie că nu mai suntem atât de buni cum eram când eram în parteneriat cu el. Decizia noastră va fi aceea de a pune la baza oricărei majorităţi care se formează în Consilii judeţene şi locale proiectele, programele de dezvoltare ale comunităţilor", potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel