Alegeri legislative, SUA. Măsuri de securitate informatică, sporite
Autor: Mircea F. Cristian | Publicat pe: 01 noi 2018, 10:30
WhatsApp
SUA vor monitoriza alegerile pentru Congres pentru depistarea unor eventuale ingerinţe străine.

Guvernul american monitorizează posibile ingerinţe străine în alegerile legislative de marţi şi este pregătit să sancţioneze orice companie sau individ implicat într-o astfel de activitate, a declarat miercuri un oficial de rang înalt, relatează Reuters. 'Rămânem preocupaţi în ceea ce priveşte ingerinţele care vin din Rusia, China şi Iran', a declarat oficialul citat într-un briefing telefonic privind planurile guvernului federal de a asigura securitatea alegerilor de la 6 noiembrie.

Oficialul în cauză nu a furnizat detalii privind ameninţări specifice de influenţă străină în timpul briefingului telefonic, dar a precizat că comunitatea de informaţii este pregătită să identifice persoanele care se amestecă în procesul de votare. Agenţiile de informaţii americane au ajuns la concluzia că Rusia s-a amestecat în alegerile prezidenţiale americane din 2016 într-o tentativă de a spori sprijinul pentru Donald Trump şi a acuzat mai recent Moscova că încearcă să influenţeze rezultatul alegerilor pentru Congres de săptămâna viitoare. Rusia a negat aceste alegaţii.

Post de comandă pentru ingerinţe în alegeri

Trump a acuzat luna trecută China de amestec în alegeri în cadrul discursului său de la ONU. El nu a furnizat dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale şi Beijingul a negat veridicitatea acuzaţiilor. Preşedintele SUA a semnat în septembrie un ordin executiv care îi permite guvernului să sancţioneze orice persoană sau companie care se amestecă în alegeri prin atacuri informatice sau eforturi de dezinformare.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI), alături de Departamentul de Justiţie, Departamentul Securităţii Interne şi serviciile de informaţii vor contribui la eforturile de a dejuca atacurile asupra alegerilor, au declarat oficialii americani citaţi. Casa Albă se va coordona cu aceste agenţii prin intermediul Consiliului de securitate naţională. Departamentul de Justiţie intenţionează, de asemenea, să înfiinţeze 'un post de comandă pentru ingerinţe în alegeri' în ziua scrutinului pentru a ajuta FBI-ul să comunice rapid cu birourile sale din întreaga ţară, a declarat un al doilea oficial din cadrul administraţiei americane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?