România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 01 oct, 14:50
FRAUDE la alegerile locale? Există un PRECEDENT. Zegrean atrage atenția asupra BEC: Scrie clar în lege. Repede!
Augustin Zegrean
Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, a reacționat în scandalul alegerilor de la Sectorul 1 al Capitalei. BEC ar putea decide reluarea alegerilor. 

Augustin Zegrean, fost judecător CCR, a intervenit în direct la România TV unde a explicat cine ar trebui să facă lumină în cazul scandalului de la Sectorul 1, privind alegerile locale. 

”După lege, Biroul Electoral Central ar trebui să ia o decizie. BEC are în atribuții soluționarea acestor contestații și, dacă se constată că sunt fraude, are posibilitatea să dispună repetarea alegerilor în termen de două săptămâni. Deci toate discuțiile sunt marginale. Scrie în lege ce poate să facă Biroul Electoral Central. Acolo sunt judecători, sunt reprezentanți ai partidelor, sunt specialiști care știu ce au de făcut. De exemplu, în 1992 s-au renumărat voturile de la Alegerile Parlamentare în toată țara. S-a considerat că s-au făcut fraude pentru că au fost foarte multe voturi anulate. Scrie clar în lege, Biroul Electoral Central trebuie să facă lumină. (...) Nu are legătură ce fac procurorii cu soluția pe care trebuie să o dea BEC. Trebuie să soluționeze cauza repede, nu peste un an. Există un termen prevăzut în lege”, a declarat Augustin Zegrean. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro