Alegeri în Republica Moldova: Socialiştii propun o coaliţie cu Blocul ACUM în Consiliul Municipal Chişinău
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Candidatul Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM) la funcţia de primar al municipiului Chişinău, Ion Ceban, a propus, luni, Blocului ACUM (DA şi PAS) realizarea unei coaliţii în Consiliul Municipal, care să permită realizarea unei majorităţi stabile în forul deliberativ al Capitalei. 

Ceban, care îl va înfrunta în turul al doilea al alegerilor pentru Primăria Chişinău pe reprezentantul Blocului ACUM, Andrei Năstase, şi-a manifestat disponibilitatea de a ceda potenţialilor parteneri de coaliţie două funcţii de viceprimar, dar şi conducerea Consiliului Municipal. Propunerea candidatului PSRM vine în contextul în care, în urma alegerilor locale de duminică, socialiştii au obţinut 22 de mandate în Consiliul Local, iar Blocul ACUM, al premierului Maia Sandu, 19 mandate. 'Deciziile în Consiliul Municipal Chişinău se iau cu 26 de mandate.

Propunerea mea către cei de la Blocul ACUM este să mergem cu o coaliţie în acest sens şi să avem câteva priorităţi la care mă voi referi în continuare. De partea mea, dacă ajuns să fiu primar, din cei patru viceprimari pe care îi are Capitala, doi sunt gata să fie numiţi din partea Blocului ACUM. Din cei cinci pretori (n.r.- primari de sectoare) pe care îi are Capitala sunt gata să ofer această posibilitate ca doi să fie de la Blocul ACUM. În această coaliţie majoritară, pentru o balanţă de puteri, sunt gata să ofer, şi viziunea mea este foarte fermă în acest sens, preşedintele Consiliului Municipal Chişinău tot din partea Blocului ACUM', a afirmat Ceban.

Candidatul PSRM, Ion Ceban, a obţinut cele mai voturi la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău, care s-au desfăşurat duminică, 40,16% din voturi, şi urmează să îl întâlnească în turul al doilea al alegerilor locale, de pe 3 noiembrie, pe candidatul Blocului 'ACUM', Andrei Năstase, care a atras 31,09% din voturi, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel