Alegeri FRF. Remus Borza: Asta este misiunea lui Burleanu - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ionuț Lupescu a pierdut bătălia cu Răzvan Burleanu pentru președinția Federației Române de Fotbal (FRF). Deputatul independent Remus Borza consideră că Burleanu are aptitudini manageriale.

Răzvan Burleanu a câștigat, miercuri, alegerile FRF și a obținut al doilea mandat consecutiv. Acesta a primit 168 de voturi, mai multe decât Ionuț Lupescu, 78, Marcel Pușcaș, 8, și Ilie Drăgan, 0.

În cei patru ani de mandat, Răzvan Burleanu a acordat o atenție deosebită și altor segmente ale fotbalului, cum ar fi cel feminin. "Răzvan Burleanu este un băiat tânăr, care are norocul de a nu fi făcut parte din cooperativa lui Sandu sau Dragomir. E un bun administrator, are aptitudini manageriale. În perioada în care Răzvan Burleanu a fost președintele Federației Române de Minifotbal (FRMF), România a câștigat de patru ori campionatul european de minifotbal. A fost și președintele Federației Europene de Minifotbal.

Din păcate, lucrează cu materialul clientului. Nu el este de vină că echipa națională nu s-a mai calificat la un turneu final al campionatului mondial din 1998. El e președintele FRF de doar patru ani. E foarte multă superficialitate și autosuficiență la jucătorii tineri. Trag până câștigă prima sută de mii de euro. După care, se pun pe șprițuri, prafuri și femei. Pe teren, după cinci minute scot limba deja.

Burleanu a înființat secțiile de fotbal de sală și fotbal feminin. E foarte bine. Avem deja 30 de cluburi de fotbal de femei. Poate că ele să aibă mai multă determinare și să aducă mai multă satisfacție suporterilor decât o fac echipele de bărbați", a declarat Remus Borza în cadrul emisiunii "Borza Analytica".

"S-a dus să pupe inelul"

"Ionuț Lupescu, exponentul generației de aur, să nu uităm că a fost director general pe vremea lui Mircea Sandu. Alegerea lui Lupescu însemna practic o restaurație a acelor practici de pe vremea nașului. Ce făceam, aduceam cooperativa înapoi? Să ne aducem aminte de acele vremuri cu zeci de milioane de dolari palmate din comisioane, din transferuri de jucători sau drepturi de televizare", a mai spus Remus Borza. "Ionuț Lupescu s-a dus să pupe inelul la Dragnea, Firea și Pandele. E bine oare să politizăm sportul național al românilor?", a zis deputatul, care i-a oferit nota 10 lui Răzvan Burleanu.

O altă generație în fotbal

"Generația lui Hagi, Lăcătuș și Popescu a devenit generația de aur a fotbalului românesc, punând mai presus performanța decât banii, munca decât distracția, dând dovadă de spirit de echipă, caracter, determinare, voință și chiar sacrificiu, calități ce lipsesc actualilor jucători ai echipei naționale. Toți vor să fie marcatori. Și în fotbal, ca și în politică, victoriile sunt colective și înfrângerile individuale. Până la urmă, generația de aur este istorie, trebuie să clădim viitorul. Asta este misiunea lui Burleanu", a declarat deputatul independent Remus Borza.

Răspunsul complet, mai jos:

INTERVIUL INTEGRAL 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel