Alegeri Franța: Francois Fillon pierde sprijinul centriștilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
alegeri franta
alegeri franta
Partidul francez de centru-dreapta UDI a decis să își retragă sprijinul acordat candidatului dreptei la prezidențiale, François Fillon (foto), convocat de justiția franceză la 15 martie într-o afacere de angajări fictive, transmite AFP.

"Cerem solemn republicanilor să își schimbe candidatul, pentru că, în caz contrar, nu vom putea continua această alianță într-o asemenea încăpățânare", a declarat președintele UDI, Jean-Christophe Lagarde, într-un interviu acordat vineri cotidianului Ouest France.

UDI a decis miercuri să își "suspende" participarea la campania lui François Fillon, care își menține candidatura în pofida faptului că a fost convocat de justiție pentru a fi inculpat în afacerea presupusei angajări fictive a soției sale.

"Problema actuală nu mai este de a ști dacă François Fillon este nevinovat sau nu — vreau să cred în nevinovăția sa. Respect prezumția de nevinovăție", a explicat Jean-Christophe Lagarde.

"Nu despre asta este însă discuția", a continuat el. "Ancheta judiciară care se desfășoară face ca el să nu mai poată apăra și prezenta francezilor proiectul nostru de alternativă", a declarat liderul UDI, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel