Urmărește emisiunea live
Alegeri Franța: Brigitte Bardot, îndemn pentru francezi înaintea votului
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Brigitte-Bardot
Brigitte-Bardot
Fosta actriță franceză Brigitte Bardot le-a cerut iubitorilor de animale să nu voteze duminică pentru candidatul Emmanuel Macron. Aceasta a invocat totala lipsă de empatie a acestuia, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Îi invit pe cei care iubesc și respectă animalele să nu voteze cu Macron!", a declarat actrița într-un comunicat postat pe contul său de Twitter cu cinci zile înaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța, în cadrul căruia Macron se confruntă cu candidata de extremă dreapta Marine Le Pen.

"În timp ce scandalurile se multiplică, el ia partea crescătorilor și vânătorilor împotriva asociațiilor de protecție a animalelor care se luptă cu dificultate în fața lobby-urilor care par să dețină controlul total asupra acestui candidat", a precizat actrița de 82 de ani care duce o viață retrasă la Saint-Tropez (sudul Franței).

"Disprețul pe care îl afișează față de suferința animalelor rezumă totala sa lipsă de empatie, dovedită de răceala privirii sale albastre ca oțelul", a afirmat ea despre fostul ministru al economiei, care s-a declarat în favoarea redeschiderii partidelor de vânătoare prezidențiale dacă va ajunge la Elysee.

În februarie, Brigitte Bardot i-a interpelat pe politicieni cu vehemență împotriva "cruzimii"din circuri, abatoare și ferme. În luna martie, ea a denunțat, de asemenea, "regresia" Franței și a afirmat că "o apreciază mult pe Le Pen și de mult timp" într-un interviu acordat publicației conservatoare Valeurs Actuelles.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel