Alegeri Franța: Barack Obama, mesaj. Pe cine susține
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Barack Obama, Jay Carney. DEMISIE LA CASA ALBĂ
Barack Obama, Jay Carney. DEMISIE LA CASA ALBĂ
Fostul președinte american Barack Obama a anunțat că îl sprijină pe Emmanuel Macron, într-o înregistrare video difuzată joi pe rețelele sociale de mișcarea candidatului centrist, cu trei zile înainte de cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Vreau să știți că îl susțin pe Emmanuel Macron, a afirmat fostul președinte al SUA. Acest scrutin, în care Emmanuel Macron se confruntă cu candidata extremei-drepte Marine Le Pen, este de o importanță vitală pentru viitorul Franței și pentru valorile pe care le prețuim, a adăugat el.

Fostul președinte democrat, care a discutat la telefon cu candidatul de 39 de ani cu trei zile înainte de primul tur de scrutin, însă căruia nu i-a oferit atunci un sprijin oficial, a explicat în înregistrarea video că a fost întotdeauna recunoscător pentru prietenia poporului francez și pentru munca depusă împreună pe când deținea funcția de președinte al SUA.

Admir campania lui Emmanuel Macron. El apărat valorile progresiste, a subliniat importanța rolului pe care îl are Franța în Europa și în lume, s-a angajat pentru un viitor mai bun pentru francezi, a mai spus Barack Obama.

S-a adresat speranțelor și nu temerilor lor, a declarat Obama, încheindu-și mesajul cu sloganul în limba franceză: En marche! Vive la France! (În mișcare! Trăiască Franța!).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel