ALEGERI EUROPARLAMENTARE: Lista oficială a PSD
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Premierul Victor Ponta a transmis lista oficială a candidaților PSD pentru alegerile europarlamentare. 

Cap de listă este Corina Crețu. În argumentare este precizat: "Vicepreședintă a grupului S&D, Corina Crețu a luptat împotriva extremismului, discriminării și denigrării cetățenilor români în Uniunea Europeană. A susținut integrarea românilor pe piața muncii în cadrul UE și a organizat mai multe evenimente la Bruxelles în sprijinul României".

Este urmată de Ecaterina Andronescu, despre care este precizat: "vicepreședinte PSD, ministru al Educației în mai multe Guverne, parlamentar cu o bogată experiență, președinte al organizației PSD București, a deținut două mandate de rector al Universității Politehnica din București".

Al treilea este Cătălin Ivan- "Activitățile sale au urmărit promovarea imaginii României în Europa, sancționarea derapajelor la adresa românilor, asigurarea respectării tuturor drepturilor, precum și o alocare cât mai substanțială de fonduri României. Ca lider al delegației PSD din Parlamentul European în 2011-2014, Cătălin Ivan a coordonat mai multe acțiuni comune ale eurodeputaților și a obținut sprijin important în momentele cheie din partea colegilor străini din grupul S&D".

Lista este completată de deputatul Dan Nica, senatorul UNPR Damian Drăghici, de Maria Grapini, Daciana Sârbu, Ioan Mircea Pașcu, Violeta Dăncilă, Sorin Moisa, Victor Boștinaru, Claudiu Ciprian Tănăsescu și Claudia Țapardel. - Vezi aici mai multe informații despre fiecare candidat

Ei sunt completați de un candidat susținut de PC, unul susținut de UNPR, altul de PES Activists, al patrulea de TSD și până la numărul de 32 candidați sunt cei susținuți de organizații județene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel