Alegeri europarlamentare 2014: Băsescu lansează campania PMP criticând taxele lui Ponta și ale FMI
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sursă foto: Ziarul de Cluj
Sursă foto: Ziarul de Cluj
Traian Băsescu a criticat, sâmbătă, guvernul Ponta, spunând că este greșeală introducerea a 35 de noi taxe.

”N-aș vrea să-mi asum competențe care sunt atribuite economiștilor, însă nici nu resping ideea că atâția ani de experiență în Guevrn sau ca președinte nu au făcut din mine un om care înțelege ce se întâmplă în economie. Dacă privim bugetele ultimilor trei ani, în 2012 veniturile bugetului de stat au fost de 193 de miliarde de lei, în 2013 - ele au crescut la 200 de miliarde de lei, pe fondul unei creșteri economice de 3,5%.
Partea spectaculoasă este că planificarea pentru 2014 este să realizăm venituri de 217 miliarde.

Ce creștere economică ar trebui să realizeze România, pentru ca aceste venituri să se realizeze? Dacă o luăm statistic, ne-ar trebui o creștere de vreo 9 procente. Nu poți să ai de la un an la altul un astfel de salt.

VEZI ȘI: Scandal la PMP. Partidul reclamat pentru fals

De ce a fost nevoie de astfel de venituri? Pentru construcția politică din 2014, an afectat de două rânduri de alegeri

Soluția găsită de Guvern a fost creșterea taxelor. Este o greșeală și acestea sunt motivele pentru care am criticat la pachet, atât FMI cât și Guvernul României

Ideea că o economie care a trecut prin criză cu eforturi formidabile şi costuri politice formidabile primeşte imediat ce se reechilibrează un set de 35 de taxe noi este greşită. Este ca şi cum ai trage frâna economiei.

În opinia mea, toate semnele artă că economia luptă împotriva acestei politici a Guvernului şi Fondului Monetar Internaţional în România”, a spus Traian Băsescu.

Crește economică de peste 4%

”Traian Băsescu este de părere că România va avea o creștere economică de peste 4%, dacă agricultura va avea producție.

Aceste ar fi lucruri care anul acesta, dacă şi agricultura ar performa la un nivel acceptabil, ne-ar permite o creştere în tre 4 şi 5%. Este clar că frâna trasă de guvern nu este atât de tare încât să descurajeze economia. Unde cred eu că economia românească are resursă: în investițiile directe din ultimii cinci, șase ani.

VEZI ȘI: REPORTAJ din culisele reuniunii PSD: Ce spun delegații despre Schulz, asistentele lui Mazăre și Ponta la Cotroceni

Vom avea o creşetere economică care începe cu cifra 4 dacă agricultura va rămâne pe o producţie convenabilă”, a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu participă, la Palatul Ştirbey, Buftea, la dezbaterea "Starea economică a României în 2014 şi perspectivele pentru anul postelectoral", organizată de Fundaţia "Mişcarea Populară"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel