Scandal în diaspora. Voturile românilor s-au pierdut pe drum. Ce mesaj au primit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
 Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Mii de români spun că voturile lor, prin corespondență, nu au fost înregistrate. Ce mesaj au primit.

Mii de români au primit un mesaj în care li se spune că voturile lor nu au ajuns la Biroul Electoral la care erau arondaţi, deşi au primit plicurile la timp.

"Am primit mesajul ieri, la ora 20.00, cum că votul meu nu a fost înregistrat şi să mă îndrept către o secţie de votare. Mă întreb, dacă nu aş fi fost la aceste transmisiuni în direct de la secţiile de votare şi aş fi decis să am proiecte în afara Barcelonei, ce aş fi făcut? Pentru că nu poţi vota decât acolo unde ai reşedinţa. Trebuie să prezint actul prin care eu locuiesc în Spania, în Barcelona. Practic, nu aş mai fi avut dreptul să votez.

Cea mai simplă explicaţie pe care autorităţile o dau în aceste timpuri: coronavirus şi întârzierile poștei spaniole către Biroul din România. Votul se organizează sâmbăta şi duminica, perioadă în care Spania are interzisă deplasarea între municipii. Practic, dacă cineva ar locui într-un municipiu în care nu există o secţie de votare pentru români, nu ar putea să vină la o secţie de vot", spune Radu Trăscău, corespondentul Antena 3 în Spania.

Vezi și:   Reacția AEP, după ce mii de români din diaspora s-au plâns că le-au fost pierdute voturile: Nu putem știi...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel